Тим, хто часто робить заготівлі, рано чи пізно набридає звична класика. І зрозуміло, адже завжди хочеться чогось новенького. Сьогодні в кулінарному тренді мариновані фрукти, тому пропонуємо закатати у банках із помідорами трохи аличі.

Алича надає помідорам легку кислинку та цікавий аромат.

Підготуйте необхідні продукти:

  • цибуля - 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • перець болгарський – 1/2 штуки;
  • помідор – 1,3 кг.;
  • часник – 1-2 зубчиків;
  • алича – 350 грам;
  • укроп - 1 пучок;
  • соль - 1,5 ст. ложки (на 1 л - 1 ст. л. соли);
  • цукор - 1,5 ст. ложки (на 1 л - 1 ст. цукор);
  • гвоздика – 5 штук;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • перець запашний горошок – 5 штук.

Важливо!

  • У цьому рецепті використовується дика кисла алича, яка виступає у ролі консерванту, замість оцту. Якщо брати домашню жовту аличу, її потрібно зривати недозрілої і додавати на 3-літрову банку 1 ст.л. оцту,

Банки добре помити содою, ошпарити окропом, простерилізувати.

Ретельно промийте та обсушіть помідори та аличу.

Цибулю, часник та моркву очистіть. Цибулю і часник наріжте часточками, морква - товстими кухлями.

На дно стерилізованої банки закладіть кріп, аличу, запашний перець, лавровий лист і гвоздику.

Щільно покладіть у банку помідори до самого верху, перекладаючи їх аличою, кільцями цибулі, йорквою та смужками болгарського перцю.

Додати сіль, цукор. Залийте холодною питною водою.

На дно каструлі покладіть щільну бавовняну тканину. Поставте банку в каструлю і залийте теплою водою по плічка банки. Доведіть до кипіння води у каструлі, стерилізуйте протягом 4-5 хвилин.

Банку потрібно герметично закатати стерилізованою кришкою.

Банки перевернути догори дном, прибрати під "шубу" до повного остигання.

Зберігайте у темному та прохолодному місці.

Читайте також: