- огірки – 600 грам;
- лавровий лист – 1 штука;
- перець горошком – 4 штуки;
- гвоздика – 2 грами;
- петрушка до смаку;
- цибуля ріпчаста 25 грам;
- вода 0.5 л.
Потім ретельно вимийте огірки та обріжте кінчики з обох боків. Знову покладіть огірки у воду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБанки потрібно ретельно вимити із звичайною харчовою содою, а потім простерилізувати будь-яким зручним способом.
Отже, у чисті банки покладіть невеликий лавровий лист і чорний перець горошком.
Гілочки петрушки вимийте і покладіть у банки. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Додайте|добавляйте| цибулю в банки. Плюс кілька бутонів запашної гвоздики.
важливо!
- В оригінальному рецепті крім вищезгаданих спецій більше нічого немає - ні часнику, ні хрону, ні кропу, ні іншої звичної нам засолювальної зелені.
Огірки поставте в банки вертикально, впритул один до одного.
Далі займаємося приготуванням маринаду.
Необхідні спеції на літр води (цього вистачить на дві літрові банки):
- сіль - 1 стол. з гіркою;
- цукор – 3 стол.л.;
- оцет (9%) – 70 мл.
важливо!
- Лити маринад потрібно в центр, прямо на огірки, намагаючись не потрапляти окропом безпосередньо на скло, інакше воно може луснути.
Далі ставимо банки у велику каструлю для стерилізації. Залийте каструлю гарячою водою. Банки накрийте кришками, не закручуючи.
Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть воду до кипіння. З цього моменту стерилізуйте банки:
- літрові – 10 хвилин,
- дволітрові - 20 хвилин,
- трилітрові – 30 хвилин.
Після стерилізації потрібно акуратно дістати банки з каструлі і відразу ж закрутити їх (або закатати), не піднімаючи кришку.
Ставимо банки на кришки та накриваємо ковдрою. У такому закутаному стані банки повинні перебувати до повного остигання. Через добу їх можна перенести в комору.
Читайте також:
Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму