Огірки, мариновані по-болгарськи, улюблені багатьма завдяки солодкому присмаку, насиченому аромату та апетитному хрускоту.
На літрову банку потрібно:
  • огірки – 600 грам;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • перець горошком – 4 штуки;
  • гвоздика – 2 грами;
  • петрушка до смаку;
  • цибуля ріпчаста 25 грам;
  • вода 0.5 л.
Огірки попередньо замочіть у холодній воді щонайменше на дві години. Після цього огірки стануть максимально хрусткими і, що важливо, збережуть свою крихтість після маринування.

Потім ретельно вимийте огірки та обріжте кінчики з обох боків. Знову покладіть огірки у воду.

Банки потрібно ретельно вимити із звичайною харчовою содою, а потім простерилізувати будь-яким зручним способом.

Отже, у чисті банки покладіть невеликий лавровий лист і чорний перець горошком.

Гілочки петрушки вимийте і покладіть у банки. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Додайте|добавляйте| цибулю в банки. Плюс кілька бутонів запашної гвоздики.

важливо!

  • В оригінальному рецепті крім вищезгаданих спецій більше нічого немає - ні часнику, ні хрону, ні кропу, ні іншої звичної нам засолювальної зелені.

Огірки поставте в банки вертикально, впритул один до одного.

Далі займаємося приготуванням маринаду.

Необхідні спеції на літр води (цього вистачить на дві літрові банки):

  • сіль - 1 стол. з гіркою;
  • цукор – 3 стол.л.;
  • оцет (9%) – 70 мл.
Поставте воду для маринаду на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте сіль і цукор і прокип'ятіть три хвилини до розчинення сипких спецій. Влийте оцет і знову дочекайтеся кипіння, після чого відразу залийте банки маринадом.

важливо!

  • Лити маринад потрібно в центр, прямо на огірки, намагаючись не потрапляти окропом безпосередньо на скло, інакше воно може луснути.

Далі ставимо банки у велику каструлю для стерилізації. Залийте каструлю гарячою водою. Банки накрийте кришками, не закручуючи.

Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть воду до кипіння. З цього моменту стерилізуйте банки:

  • літрові – 10 хвилин,
  • дволітрові - 20 хвилин,
  • трилітрові – 30 хвилин.

Після стерилізації потрібно акуратно дістати банки з каструлі і відразу ж закрутити їх (або закатати), не піднімаючи кришку.

Ставимо банки на кришки та накриваємо ковдрою. У такому закутаному стані банки повинні перебувати до повного остигання. Через добу їх можна перенести в комору.

Читайте також:

Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки