Якщо ви любите гостроту та хрусткість у зимових стравах, цей рецепт маринованих огірків для вас.

Ці солоні огірочки, що мають яскравий смак і розраховані на зберігання протягом усього сезону, поєднують у собі хрумку текстуру та ароматні спеції, створюючи чарівну атмосферу на будь-якому столі.

Що вам знадобиться (на одну 2-літрову банку):

Огірки - стільки, скільки щільно поміститься

3–4 зубчики часнику, очищених

Декілька кілець свіжого перцю чилі (залежно від вашої гостроти)

Гілочка квітучого кропу

1 ст. л. насіння гірчиці

1 ч. л. дрібної солі (без добавок)

1 год. л. цукрового піску

1 год. л. концентрованої оцтової есенції (70%)

Покрокова інструкція:

Консервація на зиму
Консервація на зиму

Вимийте банки із содою для додаткової чистоти. Стерилізацію пропустити. Кришки слід злегка прокип'ятити.

Викладіть на дно кріп, чилі та часник.

Потім наповніть щільно огірками, додаючи насіння гірчиці.

Залийте окропом, нещільно накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб пропарилося.

Злийте воду і додайте в банку цукор, сіль та оцет.

Після цього долийте окріп до повного об'єму.

Щільно закрийте кришкою, переверніть дном догори, загорніть у щільну тканину і залиште повільно остигати на ніч.

Це не просто черговий рецепт - це традиція, яка дарує насичений смак без зайвих турбот. Так, як тільки ви їх спробуєте, вони стануть невід'ємною частиною вашої комори.

Нагадаємо, пікантні кабачки із часником та зеленню зі смаком грибів на зиму: рецепт смачної консервації-2025

Раніше «hyser» повідомляв, дуже смачні кабачки на зиму в томатах: рецепт божественної консервації

Як повідомляв «hyser», у магазинах такий не купити: рецепт справжнього домашнього сиру