Якщо ви шукаєте простий і легкий спосіб консервування овочів ніби з грядки, обов'язково скуштуйте цю ароматну закуску з кабачків.

Ці мариновані скибочки ідеально підходять як гарнір до м'яса або картоплі, а також їх можна їсти окремо. Вони насичені та смачні, а готувати їх неймовірно просто.

Що вам знадобиться:

Молоді кабачки – 2 кілограми

Часник – 1 ціла головка

Сіль – 50 грамів

Цукор – 125 грамів

Оцет (9%) – 125 мілілітрів

Чорний перець (мелений) – 1 столова ложка

Свіжий кріп – 1 пучок

Свіжа петрушка – 1 пучок

Покрокова інструкція:

Виберіть ніжні молоді кабачки. Ретельно промийте, розріжте навпіл уздовж, потім наріжте тонкими півкола товщиною приблизно 0,5-1 см.

Потім очистіть часник і натріть на дрібній тертці. Вимийте і дрібно наріжте кріп та петрушку.

Кабачки, кадр з відео
Кабачки, кадр з відео

У великій мисці змішайте скибочки кабачків із сіллю, цукром, тертим часником та чорним перцем. Добре перемішайте, щоб овочі почали виділяти свій сік.

Змішайте подрібнену зелень і влийте оцет. Знову ретельно перемішайте, щоб рівномірно покрити кабачки. Залишіть маринуватися приблизно на 60 хвилин, помішуючи кожні 15 хвилин для кращого вбирання аромату.

Поки овочі маринуються, простерилізуйте банки зручним для вас способом - на пару, в духовці або киплячій воді.

Після маринування щільно покладіть кабачки разом із соком у стерилізовані банки. Накрийте кришками (але поки що не герметично) і помістіть банки в каструлю, вистелену тканиною, щоб вода не стикалася з дном.

Наповніть каструлю водою до рівня «плічок». Доведіть до слабкого кипіння. Коли всередині банок з'являться бульбашки (зазвичай через 5 хвилин кипіння), продовжуйте стерилізацію ще 15 хвилин.

Після цього акуратно вийміть банки із гарячої води. Щільно закрийте їх, переверніть вгору дном і залиште на 10-12 годин до охолодження. Потім перекладіть у прохолодне місце для зберігання, наприклад, у підвал чи холодильник.

Так, ці скибочки кабачків зберігають хрусткість і мають солодкувато-пікантний смак з трав'яними нотками — простий спосіб зберегти літо в банку. Жодної готування, тільки маринування та стерилізація.

Нагадаємо, дуже смачні кабачки на зиму у томатах: рецепт божественної консервації

Раніше «hyser» повідомляв, у магазинах такий не купити: рецепт справжнього домашнього сиру

Як повідомляв «hyser», найсмачніші мариновані помідори на зиму: рецепт консервації по-болгарськи