Якщо ви шукаєте надійний та ароматний рецепт маринованих овочів на зиму, помідори по-болгарськи – відмінний вибір.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦей спосіб консервування передбачає використання яскравого шару овочів – солодкого перцю, свіжої зелені та часнику – що надає помідорам незабутнього, насиченого смаку.
Ці мариновані помідори, прості в приготуванні і які довго зберігаються, обов'язково стануть улюбленою стравою на вашому столі взимку.
Що вам знадобиться (на чотири банки по 0,5 літра):
Тверді стиглі помідори – 1 кг.
Солодкий болгарський перець – 5 шт.
Гострий перець чилі – половинка.
Зубчики часнику – з 1 головки.
Свіжий кріп – 50 г.
Свіжа петрушка – 50 г.
Зерна запашного перцю – 1 шт. на банку.
Чорний перець горошком – 3 шт. на банку.
Соль – 1 ч. л. на банку.
Сахар-песок – 1 ст. л. на банку.
9% уксус – 1 ст. л. на банку.
Покрокова інструкція:
Почніть зі стерилізації скляних банок зручним для вас способом (на пару, в духовці або киплячій воді).
Ретельно вимийте болгарський перець та перець чилі, очистіть часник та промийте зелень. Подрібніть все разом із м'ясорубкою або кухонним комбайном. Покладіть по 1 столовій ложці цієї овочевої суміші на дно кожної банки.
Наповніть банки.
Вимийте помідори, видаліть плодоніжки та розріжте кожен на четвертинки. Щільно покладіть помідори в банки поверх овочевого дна. Потім додайте овочеву суміш, що залишилася доверху, сіль, цукор і перець горошком.
Потім повільно налийте окріп у банки до заповнення. Нещільно закрийте кришками. Помістіть банки у велику каструлю, застелену рушником, наповніть каструлю гарячою водою (до рівня плічок банок) і стерилізуйте 10 хвилин.
Після стерилізації обережно відкрийте кожну банку та додайте 1 столову ложку оцту. Щільно закрийте стерилізованими кришками, переверніть банки догори дном, накрийте теплим рушником або ковдрою і дайте їм охолонути не менше 12 годин.
Поради для успіху:
Вибирайте тверді та не перезрілі помідори, щоб вони не стали надто м'якими після консервації.
Овочева суміш на дні банки посилює смак та створює гарний, барвистий шар.
Залишіть банки в темному, прохолодному місці не менше місяця, перш ніж відкривати, щоб смак повністю розкрився.
Так, ці мариновані помідори, приготовані за болгарським рецептом, додадуть чудовий смак вашим зимовим стравам - ідеально як гарнір, закуски або доповнення до святкового столу.
Нагадаємо, в жодному магазині такий не купити: рецепт домашнього сиру із прянощами та горіхами
Раніше «hyser» повідомляв, цей смак дитинства: рецепт смачної кабачкової ікри від наших бабусь
Як повідомляв «hyser», пікантні хрусткі огірки на зиму з гірчицею: рецепт без стерилізації для смачної консервації