Навіть ті, хто не любить часник за його гострий смак і не споживає через специфічний запах, навряд чи відмовиться від домашнього маринованого часнику. Ще б пак, у маринованого часнику зникає пекуча гострота, зникає різкий запах, смак стає пікантним, а текстура – ​​хрумкою. Крім того, як відомо, навіть при термічній обробці часник зберігає більшу частину цілющих властивостей.

Отже, щоб замаринувати часник на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • часник – 500 грам;
  • кріп (1 парасолька із зеленим насінням) за смаком;
  • листя смородини – 3 штуки;
  • перець гострий стручковий (кільце 0,3см або за бажанням) - за смаком;
  • петрушка (3 листочки) – за смаком.

Часник очистіть від лушпиння і добре промийте у прохолодній воді. Зелені краї та пошкодження зрізайте без жалю. Також промийте усю ароматичну зелень.

Ретельно вимийте банки та кришки гарячою мильною водою, щоб видалити всі забруднення, промийте чистою водою. Далі банки потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом.

На дно кожної покладіть лист смородини, кріп, потім часник. Між шарами часнику викладіть кільця перчика, ще зелень, а зверху кріп.

Киплячою водою залийте баночки з переливом. Накрийте їх стерильними кришками і дайте постояти 5-7 хвилин, потім злити воду з банок в сотейник.

Далі готуємо маринад:

  • вода - 0,5 л;
  • сіль (без гірки, це приблизно 10-13 г) - 1 стол.д.;
  • цукор (з невеликою гіркою, 20 грам) – 1 стол.л.;
  • столовий оцет (9%) – 3 стол.л.;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • запашний перець – 6 штук;
  • перець горошком – 10 штук;
  • гвоздика – 1 штука.

У злиту воду додайте 0,5 склянки окропу, покладіть перець, гвоздику, лаврушку і закипіти на плиті. У киплячу воду додайте сіль і цукор, дайте залишити 2-3 хвилини і додайте 9% оцет, з розрахунку 1 ст. на банку, наприкінці кипіння. /Оцет можете наливати і прямо в баночку/.

Готовий киплячий маринад одразу заливайте в банки з переливом та закручуйте кришки.

Обітріть банки начисто, переверніть їх на кришку, накрийте ковдрою і залиште остигати під "шубою".

Зберігати маринований часник потрібно в холодильнику.

Маринований часник буде готовий за кілька тижнів і може зберігатися кілька місяців.

Маринований часник буде актуальним при подачі до гарячого борщу, ароматного супу "Харчо", рибних страв або страв з м'яса. Його можна додавати при приготуванні паштетів, дипів, при варінні холодця і т.д. Особливо люблять таку заготівлю чоловіка під чарку горілки.

Читайте також:

Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл

І спробуйте сказати, що це не смакота: рецепт овочевої запіканки з баклажаном, помідорами та сиром

Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне