• Хліб - 2 скибочки
  • Сир Фета, подрібнений – 1,25 склянки
  • Огірок, нарізаний – 0,25 шт.
  • Помідори вершки, нарізані – 4 шт.
  • Маслини чорні, нарізані – 0,25 склянки
  • Салат листовий (бостонський), нарізаний – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста, нарізана - 0,5 шт.
  • Листя м'яти, подрібнене - 2 шт.
  • Листя орегано, подрібнене - 2 шт.
  • Цукор - 0,25 ч. ложки
  • Кунжут – 0,5 ч. ложки
  • Горіхи кедрові (за бажанням) – 2 ч. ложки
  • Оливкова олія - ​​0,25 склянки
  • Часник - 1 зубок
  • Перець чорний мелений - за смаком

Розігріти духовку. Нарізати часник, змішати його у великій мисці з оливковою олією. Викласти скибочки хліба на ґрати. Змастити хліб олією, змішаною з часником.
Обсмажити хліб у духовці 2-3 хвилини, до хрумкого стану. Вийняти з духовки, знову змастити|змазати| маслом|мастилом| і знову запекти.

Фету викласти в олію з часником. Приправити перцем. Додати решту інгредієнтів грецького салату з сиром фета: огірок, маслини, помідори, цибулю, м'яту та орегано.

Салат із огірків, помідорів, маслин посипати цукром і ретельно перемішати. Акуратно втрутити салатне листя.

Гренки перекласти на тарілки та ложкою викласти на них грецький салат.
Грецький салат на грінка посипати кунжутом, кедровими горішками і відразу ж подавати.

Грецький салат на гренках можна подавати як окрему страву або як гарнір до основної страви. Він ідеально підходить для літньої пори року, коли овочі в їх сезоні і забезпечують свіжий та ароматний смак.

Читайте також:

Він просто дивовижний: рецепт листкового м'ясного салату з сиром, морквою та чорносливом

Вся тарілка з'їдається за хвилини: рецепт незвичайного картопляного салату з оливками та червоною цибулею

Тепер він стане вашим коханим: рецепт теплого салату з куркою, помідорами та солодким перцем

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.