Приготування соковитих зразів зі свинячого фаршу з сирною начинкою та зеленню - це чудовий спосіб урізноманітнити свій стіл.
Ця страва поєднує в собі ніжність м'яса, кремовість сиру та аромат свіжих зелених. Подача таких зразів на обід чи вечерю обов'язково порадує всю родину.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля того, щоб приготувати цю страву для семи порцій, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г свинячого фаршу, який можна взяти будь-якій частині свинини, переважно м'якоті;
- 250 г сиру з будь-якою жирністю;
- 60 г білого хліба, який можна замінити батоном, булкою чи багетом;
- 50 мл молока (бажано повножирного), можна використовувати воду, але молоко робить котлети ніжнішими;
- 150 г цибулі;
- 10 г часнику (за бажанням);
- 1 яйце;
- Сіль та перець за смаком;
- 1 чайна ложка сушеного кропу;
- 15 г свіжої петрушки;
- 50 г панірувальних сухарів для обсипання;
- 50 мл олії для смаження.
Приступаємо до приготування:
-
Почнемо із підготовки хліба. Якщо він має скоринку, її можна обрізати, хоч це необов'язково. Наріжте хліб на шматочки і помістіть в глибоку миску. Залийте хліб молоком і залиште на 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб шматочки рівномірно просочилися молоком.
-
Коли хліб просочується, промийте свинячий фарш і обсушіть його паперовим рушником. Наріжте фарш на маленькі шматочки.
-
Почистіть цибулю та часник. Цибулю наріжте дрібно.
-
Якщо хліб надмірно вологий після замочування в молоці, злегка відіжміть зайву рідину.
-
Пропустіть через м'ясорубку м'ясо, часник, цибулю та хліб.
-
У масу додайте яйце, сіль, перець і сушений кріп. Добре перемішайте усі інгредієнти.
-
Щоб фарш став щільнішим, приступіть до відбивання його. Візьміть невелику порцію фаршу та з силою киньте назад у миску. Повторюйте цю дію кілька разів, щоб фарш добре змішався та став щільним.
-
Для приготування начинки розкладіть сир в окрему миску і розімніть ложкою, щоб розбити грудочки. Якщо сир надто сухий, додайте трохи сметани або молока для м'якості. Додайте дрібно нарізану свіжу петрушку, посоліть і поперчіть до смаку.
-
Вологими руками візьміть невелику порцію м'ясного фаршу, приблизно 50-60 г, і сформуйте коржик. У центр коржика помістіть порцію сирної начинки. Потім акуратно закрийте начинку м'ясом, щоб утворити зразок.
-
Обережно обваляйте кожен зраз у панірувальних сухарях, щоб вони покрилися рівномірно.
-
Нагрійте сковороду з олією на середньому вогні. Якщо у вас пергамент для смаження, викладіть його на сковороду, щоб зрази не прилипли. Обсмажуйте зрази на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, доки вони не стануть золотистими.
-
Після смаження викладіть зрази на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.
-
Готові зрази можна подавати з кисло-солодким соусом, свіжою зеленню та овочами.
Смачного!