Є безліч варіацій "шуби": хтось додає яблучко, хтось прибирає картоплю. Але завжди салат робиться шарами, зверху буряки та багато майонезу. А нижній шар – це якраз і є оселедець. Пропонуємо подивитися на цей салат по-новому і приготувати оселедець під шубою в батоні.

Поекспериментуйте і приготуйте оселедець під шубою в батоні . У новій подачі знайоме блюдо виглядає дуже незвичайно, а до смаку сильно нагадує класику.

Отже, щоб приготувати оселедець під шубою в батоні, знадобиться набір продуктів:

  • філе оселедця (очищене та нарізане шматочками) - 50-70 г;
  • буряк відварений тертий - 1 шт.;
  • огірок солоний – 1 шт.;
  • яйця відварені – 2 шт.;
  • олія вершкове розм'якшене - 150 г;
  • сирок плавлений – 1 шт.;
  • батон (багет) – 1 шт.;
  • часник;
  • майонез.

Багет розрізаємо вздовж з одного боку так, щоб він добре відкривався (як скринька). Ложкою або рукою потрібно вийняти м'якуш, залишивши стінки багету завтовшки близько 1 см.

Сир натерти на тертці.

Яйця очистити та натерти на тертці. Додати до сирку.

Додати масло|мастило| і розтерти в однорідну масу.

Огірок розрізати поздовжньо на частини.

До буряків додаємо трохи часнику та майонезу. Викласти буряки рівним шаром по всій внутрішній поверхні батона.
Потім рівним шаром розкласти яєчну масу.

Шматочки оселедця викласти "в лінію" на одну з половинок батона.

Поряд, також "у лінію", викласти огірок.

Батон закрити та придавити.

Край змастити олією.

Батон загорнути у харчову плівку. При загортанні притискати половинки батона одну до іншої. Покласти оселедець під шубою в батоні в холодильник на кілька годин.
Потім зняти плівку. Батон нарізати на шматочки

Читайте також:

Справжня кулінарна насолода: рецепт свинини з картоплею під сирною шубою

Даремно ви не готували таке раніше: рецепт шикарного оселедця під шубою в лаваші

І ніякого оселедця: рецепт нового закусочного салату, який називають "Гриби під шубою"

Даремно ви цього не робили раніше: рецепт канапе "Оселедець під шубою", які робляться на шматочках чорного хліба