Ароматні, рум'яні пиріжки з капустою – класика домашньої кухні. Пропонуємо вам рецепт з використанням кефіру, який робить тісто особливо м'яким та повітряним.

Докладніше про приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді читайте у нашому матеріалі.

Для приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді нам знадобиться:

Начинка:

  • 500 г молодої капусти
  • 1 цибулина
  • 1 морква (за бажанням)
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 50 мл води
  • Сіль за смаком

Тісто:

  • 1 яйце
  • 500 мл кефіру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2-2.5 склянки борошна
  • 2-3 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді:

1. Начинка:

  • Капусту тонко нашаткувати.
  • Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти.
  • У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до золотистості.
  • Додати моркву, обсмажити 2-3 хвилини.
  • Додати капусту, помішуючи, обсмажувати 5-7 хвилин|мінути|.
  • Влити воду, гасити до бажаної м'якості (10-15 хвилин).
  • Посолити до смаку, охолодити.

2. Тісто:

  • У мисці змішати яйце, кефір, сіль, цукор та соду.
  • Перемішати віночком, дати постояти 2 хвилини.
  • Додати олію, перемішати.
  • Поступово ввести борошно, замішуючи м'яке, липке тісто.
  • Накрити рушником, залишити на 15-20 хвилин.

3. Формування та випалювання:

  • Розділити тісто на 12-15 частин.
  • Сформувати коржики, викласти начинку.
  • Защипнути краї, формуючи пиріжки.
  • Плюснути пиріжки.
  • Смажити на середньому вогні в розігрітій олії до золотистості з обох боків (приблизно по 2-3 хвилини).
  • Викласти на серветки, щоб видалити зайву олію.

Подавати:

  • Подавати пиріжки гарячими зі сметаною, чаєм чи іншими напоями.

Секрети:

  • Для більш пишного тесту дайте йому підійти 30-40 хвилин після замішування.
  • Щоб начинка була занадто рідкою, відіжміть зайву рідину після гасіння.
  • Не переборщуйте з борошном, щоб тісто не стало твердим.
  • Смажте пиріжки в достатній кількості олії, щоб вони рівномірно просмажилися.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі