Коли люди чують назву страви – курка Cordon Bleu , то часто вважають, що це дуже складне і їм не під силу. Насправді це просто поєднання курячого філе з шинкою і сиром. Через таку начинку курка після запікання залишається неймовірно соковитою та ароматною, а завдяки паніровці утворюється апетитна хрумка скоринка.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати фаршироване куряче філе, знадобиться такий набір продуктів:
- куряче філе без кістки – 4 половинки (по 180 г);
- шинка (рубана) – 30 г;
- сир фонтину (подрібнений на тертці) – 30 г;
- розмарин свіжий (подрібнений) – 1,5 ч. л.;
- часник (подрібнений) – 2 зубки;
- перець чорний мелений – 0,25 ч. л.;
- крекер солоний - 42 кружечки;
- борошно - 0,5 склянки;
- яєчні білки (злегка збиті) – 2 шт.;
- гірчиця дижонська – 2 ст. л.;
- олія рослинна - 2 ст. л.+1 ст. л.
Насамперед готуємо начинку для фарширування курячого філе.
Велику сковороду розігріти на середньому вогні, змастити 1 ст. ложкою олії. Викласти на сковороду шинку, готувати до коричневого кольору близько 2 хвилин. Додати розмарин та часник, готувати ще 1 хвилину. Перекласти цю масу в миску, дати охолонути за кімнатної температури. Додати сир, перемішати, відставити убік.
У кожному курячому філе зробити поперечний глибокий надріз, ніби утворюючи кишеню. Кожну таку кишеню начинити 2 ст. ложками сирної маси, трохи придавити. Посипати перцем філе.
Крекери викласти у чашу кухонного процесора, подрібнити до утворення крихти. Висипати крихти у тарілку. В іншу тарілку насипати борошно. У третій тарілці трохи збити яєчні білки з гірчицею.
Брати по одному філе, акуратно обваляти в борошні, потім занурити у збиті білки і в кінці в крихітну крихту. Відкласти на дошку. Виконати цю процедуру з усіма філе та паніровкою.
У великій сковороді на середньо сильному вогні розігріти 2 ст. ложки олії, викласти все фаршироване філе, готувати на середньому вогні близько 10 хвилин. Подавати одразу ж.
Читайте також:
Її називають "Грудка під покривалом": рецепт ніжного курячого м'яса по-дивному
Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі