Цей рецепт стане справжнім порятунком, коли потрібно швидко та смачно нагодувати родину чи друзів. Ніжні шматочки курячого філе в пікантному соусі не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Приготувати цю страву зможе навіть кулінар-початківець. Вам знадобляться прості та доступні інгредієнти, які завжди під рукою.

Докладніше про приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі читайте в нашому матеріалі.

Для приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі нам знадобиться:

  • Куряче філе - 600 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Каррі - за смаком
  • Сметана - 200 гр
  • Вода - 50 мл
  • Гірчиця – 1 ст. ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка – 1 ч. ложка
  • Мука - 2 ст. ложки
  • Рослинна олія - ​​для смаження

Спосіб приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі:

  1. Нарізаємо куряче філе на пластини завтовшки 4 мм. Занадто довгі розрізаємо навпіл.
  2. Солимо, перчимо і посипаємо каррі кожен шматочок із двох сторін.
  3. Готуємо соус: змішуємо сметану, воду, гірчицю, сіль, пропущений через прес часник та паприку.
  4. Обвалюємо філе в борошні.
  5. Обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).
  6. Викладаємо все філе в сковороду, заливаємо соусом та обережно перемішуємо.
  7. Гасимо 4-5 хвилин, щоб курка просочилася ароматами.

Насолоджуйтесь соковитим курячим філе в ароматному сметанно-гірчичному соусі!

Порада:

  • Подавайте з гарніром із рису, картоплі або макаронів.
  • Доповніть блюдо свіжою зеленню.
  • Експериментуйте зі спеціями, додаючи куркуму, орегано або інші спеції на ваш смак.

Читайте також:

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці

Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки