Цей рецепт стане справжнім порятунком, коли потрібно швидко та смачно нагодувати родину чи друзів. Ніжні шматочки курячого філе в пікантному соусі не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Приготувати цю страву зможе навіть кулінар-початківець. Вам знадобляться прості та доступні інгредієнти, які завжди під рукою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі читайте в нашому матеріалі.
Для приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі нам знадобиться:
- Куряче філе - 600 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець - за смаком
- Каррі - за смаком
- Сметана - 200 гр
- Вода - 50 мл
- Гірчиця – 1 ст. ложка
- Часник - 2 зубчики
- Паприка – 1 ч. ложка
- Мука - 2 ст. ложки
- Рослинна олія - для смаження
Спосіб приготування курячого філе в сметанно-гірчичному соусі:
- Нарізаємо куряче філе на пластини завтовшки 4 мм. Занадто довгі розрізаємо навпіл.
- Солимо, перчимо і посипаємо каррі кожен шматочок із двох сторін.
- Готуємо соус: змішуємо сметану, воду, гірчицю, сіль, пропущений через прес часник та паприку.
- Обвалюємо філе в борошні.
- Обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).
- Викладаємо все філе в сковороду, заливаємо соусом та обережно перемішуємо.
- Гасимо 4-5 хвилин, щоб курка просочилася ароматами.
Насолоджуйтесь соковитим курячим філе в ароматному сметанно-гірчичному соусі!
Порада:
- Подавайте з гарніром із рису, картоплі або макаронів.
- Доповніть блюдо свіжою зеленню.
- Експериментуйте зі спеціями, додаючи куркуму, орегано або інші спеції на ваш смак.
Читайте також:
Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти
Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці
Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки