Всі, хто дотримуються здорового харчування, знають, що салат з капусти - це відмінний спосіб схуднути. Ще б пак, цей свіжий продукт має вкрай низьку калорійність - всього 28 ккал на 100 грамів. Цукру в капусті зовсім мало, а ось клітковини багато, тож салат з неї допоможе налагодити травлення. Крім того, чудовим продуктом для нормалізації ваги є болгарський перець. А завдяки незвичайній заправці салат із цих двох овочів і зовсім може перетворитися на оригінальну страву.

  • капуста білокачанна – 250-300 г;
  • перець болгарський – 150 г (1 шт.);
  • петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
  • кефір жирністю 2,5% – 70 мл;
  • фета – 70 г;
  • оцет винний – 1 ч. ложка;
  • гірчиця в зернах – 10 г;
  • цедра лимона - 5 г;
  • олія рослинна - 1 ст. ложка;
  • соль - 1/4 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки

Листя петрушки дрібно нарізаємо.

Капусту нарізаємо тонкою соломкою.

Болгарський перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжку. Нарізаємо перець соломкою.

У мисці з'єднуємо капусту, перець та зелень петрушки.

У чашу блендера відправляємо кефір, фету, оцет, гірчицю та цедру лимона. Перебиваємо заправку блендером.

Додаємо олію. Знову перебиваємо заправку.

У салатник до підготовлених продуктів відправляємо заправку, додаємо сіль та перець.

Перемішуємо салат із заправкою.

Викладаємо салат у салатник і подаємо до столу.

Читайте також:

Ще не пізно приготувати: рецепт солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем

Ви дивуватимете гостей цієї закускою: рецепт смаженого болгарського перцю на зиму

Ви відкриватимете банку за банкою: рецепт салату з гарбуза з болгарським перцем на зиму

Як досвідчені господині зберігають болгарський перець, щоб він був пружним та солодким