Всі, хто дотримуються здорового харчування, знають, що салат з капусти - це відмінний спосіб схуднути. Ще б пак, цей свіжий продукт має вкрай низьку калорійність - всього 28 ккал на 100 грамів. Цукру в капусті зовсім мало, а ось клітковини багато, тож салат з неї допоможе налагодити травлення. Крім того, чудовим продуктом для нормалізації ваги є болгарський перець. А завдяки незвичайній заправці салат із цих двох овочів і зовсім може перетворитися на оригінальну страву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- капуста білокачанна – 250-300 г;
- перець болгарський – 150 г (1 шт.);
- петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
- кефір жирністю 2,5% – 70 мл;
- фета – 70 г;
- оцет винний – 1 ч. ложка;
- гірчиця в зернах – 10 г;
- цедра лимона - 5 г;
- олія рослинна - 1 ст. ложка;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Листя петрушки дрібно нарізаємо.
Болгарський перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжку. Нарізаємо перець соломкою.
У мисці з'єднуємо капусту, перець та зелень петрушки.
У чашу блендера відправляємо кефір, фету, оцет, гірчицю та цедру лимона. Перебиваємо заправку блендером.
Додаємо олію. Знову перебиваємо заправку.
У салатник до підготовлених продуктів відправляємо заправку, додаємо сіль та перець.
Перемішуємо салат із заправкою.
Викладаємо салат у салатник і подаємо до столу.
Ще не пізно приготувати: рецепт солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем
Ви дивуватимете гостей цієї закускою: рецепт смаженого болгарського перцю на зиму
Ви відкриватимете банку за банкою: рецепт салату з гарбуза з болгарським перцем на зиму
Як досвідчені господині зберігають болгарський перець, щоб він був пружним та солодким