Ароматна, ситна, з хрусткою скоринкою – запіканка з вермішелі з куркою стане справжньою окрасою вашого столу. Приготувати її легко, а результат порадує вас та ваших близьких.

Докладніше про приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки читайте у нашому матеріалі.

Для приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки нам знадобиться:

  • 300 г вермішелі;
  • 400 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 100 мл вершків;
  • 200 г твердого сиру;
  • Сіль, перець, спеції за смаком;
  • Рослинна олія.

Спосіб приготування простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки:

  1. Закип'ятіть воду, посоліть та додайте вермішель. Варіть 5-7 хвилин, дотримуючись інструкцій на упаковці.
  2. Відкиньте вермішель на друшляк, дайте стекти воді.
  3. Куряче філе наріжте кубиками, обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору.
  4. Додайте до курки нарізану цибулю, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть, поперчіть, додайте спеції до смаку.
  5. У мисці збийте яйця із вершками, 100 г тертого сиру, сіллю, спеціями.
  6. Форму для запікання змастіть олією.
  7. Викладіть половину вермішелі, потім курку з цибулею, залийте половиною яєчної суміші. Додайте вермішель, що залишилася, залийте яєчно-вершковою сумішшю.
  8. Натріть сир і посипте запіканку.
  9. Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 20-30 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.
  10. Дайте запіканці трохи охолонути, потім переверніть на блюдо.

Варіації:

  • Додайте в запіканку терті овочі (морква, кабачок).
  • Використовуйте інші спеції, наприклад, італійські трави чи паприку.
  • Замініть куряче філе індичкою або шинкою.
  • Для більш пікантного смаку додайте в начинку тертий часник або зелену цибулю.

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою