Для всіх любителів чудової картоплі пропоную вам незвичайний, але простий у приготуванні рецепт: картопляні котлети-коржі з морквою, кропом та сиром.
Ця страва вразить вас своїм смаком та текстурою: зовні вони хрумкі, а всередині – неймовірно ніжні. А щоб додати шарму, пропоную приготувати до них сметанний соус із часником та свіжою зеленню.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування цього чудового частування вам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г картоплі,
- 1 середня морква,
- 50 г сиру (рекомендую моцарелу для кращої плавкості),
- Невеликий пучок свіжого кропу,
- 4 столові ложки борошна,
- Сіль, перець та мускатний горіх за смаком.
А для соусу:
- 3 столові ложки сметани,
- Свіжа зелень (можна використовувати кінзу, кріп та інші улюблені),
- 2 зубчики часнику,
- Сіль та перець за смаком.
Отже, почнемо готувати:
- Почніть з того, що очистіть картоплю та моркву, потім наріжте їх на невеликі шматочки.
- Відваріть картоплю та моркву до готовності.
- Поки овочі варяться, наріжте свіжий кріп.
- Тертий сир приготуйте за допомогою тертки.
- Приготуйте пюре з картоплі та моркви, додайте сіль та улюблені спеції (я волію використовувати перець та мускатний горіх для витонченого смаку).
- Додайте нарізаний кріп і тертий сир в картопляне пюре, потім акуратно все перемішайте.
- Додайте борошно і продовжуйте ретельно перемішувати, поки не вийде гладке і еластичне тісто.
- Сформуйте з тіста, що вийшов, круглі котлетки-коржики.
- Обваляйте кожну котлетку в борошні.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.
- Обсмажте картопляні котлети на сковороді до утворення золотистої скоринки з обох боків.
- Для приготування соусу наріжте свіжу зелень, видавіть часник, змішайте зі сметаною, посоліть і поперчіть до смаку.
- Подавайте гарячі картопляні коржики з приготовленим соусом.
Смачного!
Читайте також: