Буряк - це корисний і доступний овоч, який можна використовувати в різних стравах. З неї можна приготувати супи, салати, закуски, десерти та навіть котлети. Бурякові котлети - це смачна та корисна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Вони виходять соковитими, ароматними та мають легкий солодкуватий смак.

Докладніше про приготування шведських котлет з буряком та фаршем читайте у нашому матеріалі.

Для приготування шведських котлет з буряком та фаршем нам знадобиться:

  • Буряк – 2 шт.
  • Яловичий фарш - 500 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 6 ст. л.
  • Сіль та перець - за смаком

Спосіб приготування шведських котлет з буряком та фаршем:

  1. Буряк відваріть у шкірці до м'якості. Остудіть, очистіть і натріть на тертці.
  2. Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на олії до золотистого кольору.
  3. У мисці змішайте фарш, буряк, смажену цибулю, яйце, панірувальні сухарі, сіль та перець.
  4. Добре перемішайте фарш.
  5. Сформуйте із фаршу котлети.
  6. За бажанням, обваляйте котлети в панірувальних сухарях.
  7. Розігрійте на сковороді олію й обсмажте котлети на середньому вогні до готовності приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

Порада:

  • Для більш яскравого кольору котлет можна додати до фаршу 1-2 столові ложки бурякового соку.
  • Якщо ви не хочете панувати котлети, просто обсмажте їх у розігрітій олії без паніровки.
  • Подавайте котлети з улюбленим гарніром.

Бурякові котлети виходять соковитими та ароматними. Вони мають легкий солодкуватий смак та приємний буряковий аромат. Панування надає котлетам хрустку скоринку. Однак, якщо ви не бажаєте панувати котлети, вони також будуть смачними.

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою