Закритий пісочний пиріг з картоплею та шинкою - це вишукане блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Але приготувати його так, щоб він вийшов справді смачним, непросто.

Докладніше про приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою нам знадобиться:

  • 500 г картоплі
  • 200 г шинки
  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка молока
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки італійських сушених трав

Спосіб приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою:

  1. Підготуємо продукти.

    • Картоплю очистимо і наріжемо найтоншими пластинами.
    • Шинку наріжемо тонкими скибочками.
    • Молоко з'єднаємо із лимонним соком. Перемішаємо і залишимо на 2 хвилини - молоко повинне скиснути.
    • Розтопимо вершкове масло.
  2. Замісити тісто.

    • У мисці з'єднаємо розтоплене вершкове масло, яйце, сіль, чорний перець та лимонний сік. Перемішаємо.
    • Потроху всипаємо муку|борошно|, перемішуючи спочатку лопаткою, а потім руками.
    • Вимішуємо тісто до однорідності.
    • Ділимо тісто на дві нерівні частини.
  3. Підготуємо форму для випікання.

    • Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
    • Форму для випікання (розміром 26х29 см) вистиляємо пергаментом.
  4. Розкотимо тісто.

    • Більшу частину тіста розгортаємо в тонкий пласт, трохи більше розміру форми.
  5. Викладемо тісто у форму.

    • Викладаємо тісто у форму, формуючи бортики.
  6. Заповнимо форму картоплею.

    • Викладаємо у форму половину картоплі, рівномірно розподіляючи по поверхні.
    • Змащуємо картоплю олією, солимо і посипаємо італійськими травами.
  7. Викладемо шар шинки.

    • Викладаємо шар шинки.
  8. Заповнимо форму картоплею, що залишилася.

    • Викладаємо картопля, що залишилася, трохи утрамбовуємо її пальцями.
    • Змащуємо картоплю олією, перчимо і посипаємо італійськими травами.
  9. Розкотимо тісто, що залишилося.

    • Тісто, що залишилося, розкочуємо в тонкий пласт, трохи більше розміру форми.
  10. Накриємо тістечком пиріг.

    • Накриваємо пиріг тестом, формуючи бортики.
    • Руками розправляємо та скріплюємо краї нижнього та верхнього шару тіста.
  11. Розколюємо пиріг вилкою.

    • Розколюємо пиріг вилкою в декількох місцях, щоб виходило повітря.
  12. Випікаємо пиріг.

  • Випікаємо пиріг у розігрітій духовці за 200 градусів 60 хвилин.
  • Подаємо пиріг.

    • Готовий пиріг краще подавати у гарячому вигляді, можна прямо у формі.

Читайте також:

Весь тазик з'їдається за день: рецепт апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою

Ви здивуєтеся, наскільки вони виходять ніжними: рецепт м'ясних котлет із квасолею

Наскільки це просто та смачно: рецепт червонокачанної капусти, тушкованої з грибами та яблуками