Закритий пісочний пиріг з картоплею та шинкою - це вишукане блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Але приготувати його так, щоб він вийшов справді смачним, непросто.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою читайте у нашому матеріалі.
Для приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою нам знадобиться:
- 500 г картоплі
- 200 г шинки
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1/2 чайної ложки італійських сушених трав
Спосіб приготування закритого пісочного пирога з картоплею та шинкою:
-
Підготуємо продукти.
- Картоплю очистимо і наріжемо найтоншими пластинами.
- Шинку наріжемо тонкими скибочками.
- Молоко з'єднаємо із лимонним соком. Перемішаємо і залишимо на 2 хвилини - молоко повинне скиснути.
- Розтопимо вершкове масло.
-
Замісити тісто.
- У мисці з'єднаємо розтоплене вершкове масло, яйце, сіль, чорний перець та лимонний сік. Перемішаємо.
- Потроху всипаємо муку|борошно|, перемішуючи спочатку лопаткою, а потім руками.
- Вимішуємо тісто до однорідності.
- Ділимо тісто на дві нерівні частини.
-
Підготуємо форму для випікання.
- Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
- Форму для випікання (розміром 26х29 см) вистиляємо пергаментом.
-
Розкотимо тісто.
- Більшу частину тіста розгортаємо в тонкий пласт, трохи більше розміру форми.
-
Викладемо тісто у форму.
- Викладаємо тісто у форму, формуючи бортики.
-
Заповнимо форму картоплею.
- Викладаємо у форму половину картоплі, рівномірно розподіляючи по поверхні.
- Змащуємо картоплю олією, солимо і посипаємо італійськими травами.
-
Викладемо шар шинки.
- Викладаємо шар шинки.
-
Заповнимо форму картоплею, що залишилася.
- Викладаємо картопля, що залишилася, трохи утрамбовуємо її пальцями.
- Змащуємо картоплю олією, перчимо і посипаємо італійськими травами.
-
Розкотимо тісто, що залишилося.
- Тісто, що залишилося, розкочуємо в тонкий пласт, трохи більше розміру форми.
-
Накриємо тістечком пиріг.
- Накриваємо пиріг тестом, формуючи бортики.
- Руками розправляємо та скріплюємо краї нижнього та верхнього шару тіста.
-
Розколюємо пиріг вилкою.
- Розколюємо пиріг вилкою в декількох місцях, щоб виходило повітря.
-
Випікаємо пиріг.
- Випікаємо пиріг у розігрітій духовці за 200 градусів 60 хвилин.
-
Подаємо пиріг.
- Готовий пиріг краще подавати у гарячому вигляді, можна прямо у формі.
Читайте також:
Весь тазик з'їдається за день: рецепт апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою
Ви здивуєтеся, наскільки вони виходять ніжними: рецепт м'ясних котлет із квасолею
Наскільки це просто та смачно: рецепт червонокачанної капусти, тушкованої з грибами та яблуками