Інгредієнти (4 порції):

  • 170 г тонкого лаваша (2 шт.)
  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 середня цибуля (близько 170 г)
  • 1 зубчик чеснока
  • 350 г великого помідора або помідорів у власному соку
  • 100 г болгарського перцю (половина середнього)
  • 50 г гострого томатного соусу
  • 50 г свіжого шпинату
  • 300 г сиру моцарела
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 1/8 ч. ложки чорного перцю
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру
  • 0,5 ч. ложки хмелі-сунелі
  • 1 ч. ложка сушеного часнику
  • 1 ч. ложка італійських сушених трав

Для соусу:

  • 90 мл кефіру (жирність 3,2%)
  • 100 мл сметани (жирність 20%)
  • 1 яйце

Приготування:

  1. Підготуйте овочі: дрібно наріжте цибулю та часник, а також помідори та болгарський перець. Подрібніть свіжий шпинат.

  2. Обсмажте яловичий фарш на сковороді з олією до золотистої кірки, що займе приблизно 5-7 хвилин.

  3. До фаршу додайте нарізану цибулю та часник, а потім внесіть коріандр, хмелі-сунелі, італійські трави, сушений часник, чорний перець та сіль. Перемішуйте і тушкуйте 5 хвилин до м'якості цибулі.

  4. Додайте помідори та болгарський перець до фаршу, потім влийте гострий томатний соус і покладіть шпинат. Смажте 3-4 хвилини, поки овочі не стануть м'якими.

  5. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.

  6. Натріть моцареллу на великій тертці.

  7. Для соусу вінчайте яйце і змішайте його з кефіром та сметаною до отримання однорідної маси.

  8. Наріжте лаваш на шматки, що відповідають розміру форми (25х21 см).

  9. Змастіть дно форми олією і покладіть лист лаваша.

  10. Змастіть лаваш соусом на основі кефіру та сметани.

  11. Покладіть частину м'ясної начинки, посипте моцарелою.

  12. Повторюйте шари, завершіть верхнім листом лаваша, змащеним соусом.

  13. Поставте форму в духовку і готуйте лазанью 35 хвилин.

  14. Дайте лазаньї трохи охолонути і подавайте гарячою або теплою.

Смачного!

Читайте також: