Інгредієнти (4 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 170 г тонкого лаваша (2 шт.)
 - 500 г яловичого фаршу
 - 1 середня цибуля (близько 170 г)
 - 1 зубчик чеснока
 - 350 г великого помідора або помідорів у власному соку
 - 100 г болгарського перцю (половина середнього)
 - 50 г гострого томатного соусу
 - 50 г свіжого шпинату
 - 300 г сиру моцарела
 - 0,5 ч. ложки солі
 - 1/8 ч. ложки чорного перцю
 - 0,5 ч. ложки меленого коріандру
 - 0,5 ч. ложки хмелі-сунелі
 - 1 ч. ложка сушеного часнику
 - 1 ч. ложка італійських сушених трав
 
Для соусу:
- 90 мл кефіру (жирність 3,2%)
 - 100 мл сметани (жирність 20%)
 - 1 яйце
 
Приготування:
- 
Підготуйте овочі: дрібно наріжте цибулю та часник, а також помідори та болгарський перець. Подрібніть свіжий шпинат.
 - 
Обсмажте яловичий фарш на сковороді з олією до золотистої кірки, що займе приблизно 5-7 хвилин.
 - 
До фаршу додайте нарізану цибулю та часник, а потім внесіть коріандр, хмелі-сунелі, італійські трави, сушений часник, чорний перець та сіль. Перемішуйте і тушкуйте 5 хвилин до м'якості цибулі.
 - 
Додайте помідори та болгарський перець до фаршу, потім влийте гострий томатний соус і покладіть шпинат. Смажте 3-4 хвилини, поки овочі не стануть м'якими.
 - 
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
 - 
Натріть моцареллу на великій тертці.
 - 
Для соусу вінчайте яйце і змішайте його з кефіром та сметаною до отримання однорідної маси.
 - 
Наріжте лаваш на шматки, що відповідають розміру форми (25х21 см).
 - 
Змастіть дно форми олією і покладіть лист лаваша.
 - 
Змастіть лаваш соусом на основі кефіру та сметани.
 - 
Покладіть частину м'ясної начинки, посипте моцарелою.
 - 
Повторюйте шари, завершіть верхнім листом лаваша, змащеним соусом.
 - 
Поставте форму в духовку і готуйте лазанью 35 хвилин.
 - 
Дайте лазаньї трохи охолонути і подавайте гарячою або теплою.
 
Смачного!