Інгредієнти:

  • 300 г свіжого свинячого фаршу;
  • 300 г білокачанної капусти;
  • 0,5 склянки води;
  • 200 г відвареного рису басматі;
  • 1 велике яйце;
  • Половина середньої цибулі;
  • Рослинна олія (за смаком);
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів;
  • Сіль за смаком);
  • Свіжемелений чорний перець (за смаком).

Процес приготування:

Любите голубці? Цей рецепт перетворить їх готування на легке та смачне завдання! Якщо ж ви стикалися з тим, що приготування класичних голубців здається вам довгим і втомливим, то ця запіканка "Лінивий голубець" припаде до смаку. Цю страву можна порівняти з голубцями, тільки вони готуються набагато простіше, зберігаючи при цьому чудовий смак!

Щоб приготувати запіканку "Лінивий голубець", вам знадобляться свинячий фарш, рис, білокачанна капуста, цибуля, олія, панірувальні сухарі, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець.

  1. Почнемо з приготування рису: варіть його у підсоленій воді до готовності. Злийте воду та додайте до рису свіжий свинячий фарш.
  2. Тонко наріжте білокачанну капусту і тушкуйте в півсклянки води до м'якості (приблизно 7 хвилин). Обсмажте цибулю до прозорості на олії. Потім додайте обсмажену цибулю та капусту до рису з фаршем.
  3. У цю суміш додайте сіль, чорний мелений перець та влийте яйце.
  4. Ретельно перемішайте фарш, щоб інгредієнти поступово розподілилися.
  5. Підготуйте форму для запікання, змастіть її олією і посипте панірувальними сухарями, щоб запіканка не прилипла. Викладіть у форму фарш, розрівняйте поверхню і посипте зверху ще трохи панірувальних сухарів.
  6. Запікайте вашу запіканку в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.

Блюдо готове! Вийшло просто, швидко та дуже смачно! Насолоджуйтесь "Лінивими голубцями" без зайвого клопоту!

Читайте також: