Цей яблучний пиріг значно простіше шарлотки: він є чудовим поєднанням яблук, змішаних із збитим тестом.

У рецепті використані основні інгредієнти, які зазвичай є у вашому холодильнику, в результаті виходить легка та ароматна випічка, що ідеально підходить для затишного сімейного чаювання вдома.

Інгредієнти:

2 яйця.

100 г вершкового масла.

80-100 г цукру.

10 г ванільного цукру

150 г пшеничного борошна.

1 чайна ложка розпушувача.

Дрібка солі.

400 г яблук.

1 чайна ложка цукру.

1 чайна ложка вершкового масла.

Інструкції:

У мисці збийте вершкове масло з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі протягом 1-2 хвилин.

Додайте яйця і добре перемішайте. Поступово додавайте борошно з розпушувачем, поки суміш стане однорідною.

За потреби очистіть яблука. Половину одного яблука наріжте тонкими скибочками, інші яблука наріжте тонкими скибочками.

Змішайте тісто з нарізаними яблуками та викладіть у форму, застелену пергаментом. Змастіть стінки форми вершковим або олією.

Поверх тіста розкладіть тонкі скибочки яблук, злегка притискаючи їх. Посипте 1 ч. л. цукру та змастити вершковим маслом.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Читайте також:

Секрет турецьких господинь: рецепт ніжного соті з курки в томатній пасті, від якого ви будете в захваті

Небіжчик забере когось із сім'ї: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі. Головні заборони

Зеленський нарешті зробив заяву про мобілізацію півмільйона українців: що розповів президент