Соте з курки в томатній пасті - це смачна і ситна страва, яку можна приготувати в будь-яку пору року. Для цього рецепту ми будемо використовувати консервовані помідори та заморожений солодкий перець, але ви можете замінити їх на свіжі овочі, якщо вони є.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ніжного соте з курки в томатній пасті читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжного соте з курки в томатній пасті нам знадобиться:
- 200 г курячого філе
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 банка консервованих помідорів у власному соку (400 г)
- 1 солодкий перець (свіжий чи заморожений)
- Сіль, перець, сушені трави до смаку
- Дрібно нарізана зелень для подачі
Спосіб приготування ніжного соте з курки в томатній пасті:
- Розігрійте на середньому вогні сковороду із 1 ст. л. рослинного та 1 ст. л. вершкового масла. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте її 5-6 хвилин, поки вона не стане м'якою і прозорою.
- Додайте дрібно нарізаний часник і обсмажте ще 1-2 хвилини для приготування ніжного соте з курки в томатній пасті.
- Додайте нарізане куряче філе й обсмажте його 1-2 хвилини, поки|доки| воно не побіліє. Потім накрийте кришкою сковороду і тушкуйте ще 4-5 хвилин, щоб курка пустила сік.
- Додати томатну пасту й обсмажте ще 2-3 хвилини.
- Додайте солодкий перець та консервовані помідори. Замість консервованих помідорів ви можете додати в суміш 3-4 дрібно нарізаних свіжих помідорів і трохи води або бульйону, щоб отримати соус бажаної густоти.
- Добре перемішайте та доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, сушені трави до смаку.
- Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте ще 20 хвилин на повільному вогні.
- Перед подачею посипте ніжне соте з курки в томатній пасті дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!
Читайте також:
Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами
Перевірено роками: рецепт освіжаючого напою, який допоможе впоратися з будь-яким похміллям