- картопля – 800 г
- печериці – 100 г
- морква - 2 шт.
- цибуля біла – 1 шт.
- яйце – 3 шт.
- олія вершкове – 3 ст. л.
- рослинна олія - 2 ст. л.
- сухарі панірувальні - 2 ст. л.
- сіль, свіжомелений чорний перець
Картоплю добре вимийте і відваріть у мундирі у підсоленій воді до готовності. Очистіть та розімніть у пюре. Додайте до картоплі вершкове масло та яйця.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисяважливо!
- Краще вибирати сорти картоплі з жовтою м'якоттю, а не з білою, тому що з "жовтої" картоплі виходить більш щільне та стійке картопляне "тісто".
Очистіть цибулю та моркву. Наріжте овочі та печериці соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору 10 хв. Посоліть і поперчіть.
важливо!
- У начинці для зраз можна використовувати не тільки овочі та гриби, а й м'ясний чи рибний фарш та яйця, головне, щоб начинка була вже приготована – відварена чи обсмажена.
Розділіть картопляну масу на кульки розміром з кулак і придавіть, щоб вийшов коржик. У центр викладіть начинку та защипніть краї, формуючи овальну зразу. Запануйте зрази в сухарях і підсмажте на олії з обох боків до рум'яної скоринки. Подавайте із зеленим салатом.
Читайте також:
Їх називають "Ніжна панянка": рецепт курячих зраз з м'яким сиром і яйцем
Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом
А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною