Походження цієї страви приписують собі такі країни як Польща, Литва, Білорусь та Україна. Але звідки вони насправді взялися, ці зрази ніхто не знає. Так, це і не важливо зовсім, а важливо те, що картопляні зрази з грибами мають приголомшливий смак за рахунок вдалого поєднання продуктів, що входять до складу.
складові
  • картопля – 800 г
  • печериці – 100 г
  • морква - 2 шт.
  • цибуля біла – 1 шт.
  • яйце – 3 шт.
  • олія вершкове – 3 ст. л.
  • рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Картоплю добре вимийте і відваріть у мундирі у підсоленій воді до готовності. Очистіть та розімніть у пюре. Додайте до картоплі вершкове масло та яйця.

важливо!

  • Краще вибирати сорти картоплі з жовтою м'якоттю, а не з білою, тому що з "жовтої" картоплі виходить більш щільне та стійке картопляне "тісто".

Очистіть цибулю та моркву. Наріжте овочі та печериці соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору 10 хв. Посоліть і поперчіть.

важливо!

  • У начинці для зраз можна використовувати не тільки овочі та гриби, а й м'ясний чи рибний фарш та яйця, головне, щоб начинка була вже приготована – відварена чи обсмажена.

Розділіть картопляну масу на кульки розміром з кулак і придавіть, щоб вийшов коржик. У центр викладіть начинку та защипніть краї, формуючи овальну зразу. Запануйте зрази в сухарях і підсмажте на олії з обох боків до рум'яної скоринки. Подавайте із зеленим салатом.

Читайте також:

Їх називають "Ніжна панянка": рецепт курячих зраз з м'яким сиром і яйцем

Замінить будь-яку "шубу": рецепт українського салату з оселедця з солодким перцем, картоплею та солоними огірками

Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом

А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною