Що тільки не роблять з капусти: і м'які і хрусткі смажені пиріжки, і соковиті капустяні чебуреки з м'ясом, і голубці. На цей раз Hyser пропонує рецепт приготування маринованої капусти, яка не тільки легко і швидко готується, але і до подачі на стіл готова в рекордні терміни.

Продукти, що входять до складу салату, завжди знаходяться під рукою:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • морква – 2-3 штуки;
  • часник – 3-4 зубчики.

Маринад:

  • вода - 500 мл;
  • соль – 1 ст.л.;
  • сахар – 0.5 ст.л.;
  • оцет 9% - 9-10 ст.
  • олія рослинна – 100 мл.

Додатково:

  • солодкий перець – 2-3 шт.;
  • яблуко – 1-2 шт.

Ці продукти додаються за бажанням. Так, болгарський перець та яблуко привнесуть різноманітність та додадуть цікаві нотки до смаку страви.

Насамперед потрібно підготувати овочі:

  • натріть моркву на великій тертці, очистіть часник і тонко нашаткуйте капусту. Можна використовувати спеціальну терку або просто нарізати капусту якомога тонше. Якщо використовується болгарський перець, його потрібно нарізати півкільцями.

У каструлі чи ємності для маринування з'єднуємо овочі. Додайте пропущені через прес зубчики часнику і добре перемішайте.

Далі потрібно змішати всі компоненти маринаду та довести його до кипіння.

Киплячим маринадом заливаємо овочі і ще раз добре перемішуємо. Далі прикрийте овочі тарілкою та встановіть невеликий гніт.

Витримайте капусту в теплі перші 5-6 годин, а потім перемістіть у прохолодне приміщення або холодильник. Через 22-24 години капуста буде готова.

Читайте також:

Простіше не буває: рецепт корисного та смачного салату з капустою, сметаною, буряком та хріном

Один лише запах пробуджує апетит: рецепт тушкованої капусти по-чеськи

І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті

Готуються дуже швидко, а з'їдаються ще швидше: рецепт пиріжків із капустою на сковороді "Як у бабусі"

Обов'язково спробуйте: рецепт апетитних вареників з гречкою та квашеною капустою