Курячий фарш - 270 г
Хліб білий або булка - 1 скибка (30 г)
Молоко - 100 мл
Часник - 1 зубець
Тісто листкове, готове - 350 г
Сіль за смаком
Чорний мелений перець - щіпка
Жовток курячий (для змащування виробів) – 1 шт.
Для прикрас:
Зелень кропу
Зернова граната
Крохмаль

Для цього рецепту бажано купити курячі грудки, перемолоти їх на м'ясорубці з великою сіткою. Якщо я беру готовий курячий фарш, то купую фарш із курячих грудок великого помелу, щоб він був не дуже вологий.

Щоб котлети були соковиті, додаю в курячий фарш шмат білого хліба. Зрізаю зі скибки хліба скоринки, а м'якоть замочую в молоці. Потім, віджавши хліб, додаю його до фаршу. Якщо фарш готую в домашніх умовах, то перекручую замочений і віджатий хліб у м'ясорубці разом із курячими грудками.

Далі додаю в курячий фарш сіль, чорний мелений перець та подрібнений часник. Додавати часник чи ні у фарш – це на ваш розсуд. Можете додати цибулю замість часнику.

Ретельно перемішую курячий фарш. Потім формую з фаршу вісім котлеток.

Листкове тісто розморожую при кімнатній температурі. Розморожений лист листкового тіста трохи розкочую, нарізаю на квадрати. У мене вийшло вісім квадратів. Кожен квадрат має бути з діагоналлю 13 см – це довжина майбутньої шишки.

Викладаю курячий фарш по діагоналі квадрата із листкового тіста.

Защипую краї тіста над фаршем у вигляді вареника. Якщо виходить занадто товстий шов (це там, де поєднуєш кути квадрата), то я зрізаю зайве тісто. Потім з цього тесту у мене вийшла дев'ята маленька шишка.

Перевертаю заготовку швом донизу, легенько притиснувши її до столу.

Тепер кінчиками ножиць вирізаю лусочки шишки. Робити це потрібно акуратно, намагаючись не дістати до начинки.

Ось така заготівля шишки виходить.

Готові заготовки викладаю на лист, застелений папером для випікання.

Тепер за допомогою пензлика змащую заготовки яєчним жовтком. Якщо хочете, щоб у готовому вигляді лусочки шишки не прилипли до шишки, то змащувати жовтком потрібно заготовку перед тим, як ножицями вирізаєте лусочки.

Випікати "шишки" у духовці потрібно 25 хвилин за температури 190 градусів. (Слідкуйте за процесом випікання, адже духовки неоднаково печуть. У вас може бути інший час.) Остуджую готові шишки з листкового тіста з курячим фаршем на решітці.

Трохи охолоні шишки, але ще теплі, викладаємо на велику плоску тарілку. Прикрашаємо страву гілочками свіжого кропу та зернами гранату. За допомогою крохмалю можна надати засніженість ялинової гілки з шишками.

Читайте також:

Усі подумають, що це пиріжки: рецепт ситних картопляних котлет із гречкою

Таких соковитих ви ще не куштували: рецепт котлет по-ірландськи, яких в захваті буде кожен

Таке можна готувати хоч щодня: рецепт швидких та ситних капустяних котлет

Колись так робили наші бабусі: рецепт ніжних котлет у томатному соусі на сковороді