Свинина (м'якоть) – 300 г
Яблуко (кисло-солодке) – 80 г (1 шт.)
Яйце - 1 шт.
Борошно - 40 г
Олія - ​​50-60 мл
Базилік сушений мелений - 1/2 ч. ложки
Соль - 1/4 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки

Свинину наріжте пластинами завтовшки близько 1 см. Кулінарним молоточком відбийте м'ясо. Трохи посоліть і поперчіть.
Перекладіть у миску.

Яблуко очистіть від шкірки та насіння, натріть на середній або дрібній тертці, відправте в миску з підготовленими відбивними. Поступово розподіліть яблучну масу по шматочках м'яса. Поставте заготовку в холодильник маринуватись на 20-30 хвилин.

Через час яйце збийте віночком до пишної консистенції.

Додайте в миску яблучну масу, де маринувалося м'ясо.

Всипте борошно, сушений базилік і чорний мелений перець (щіпка).

Все перемішайте, щоб не було борошняних грудочок. Кляр має бути як густа сметана.
Окуніть кожен шматочок м'яса в кляр з усіх боків.

У сковороді добре розігрійте олію, викладіть відбивні, злегка струсивши кляр.

Обсмажуйте з двох сторін по 6-8 хвилин на вогні нижче середнього. В кінці можете прикрити сковороду кришкою і готувати відбивні 5 хвилин на тихому вогні.

Готові відбивні зі свинини в яблучному клярі одразу подавайте до столу.

Читайте також:

Розраховуйте, що їх розмітять у перші хвилини застілля: рецепт відбивних їх курячого філе з сиром та помідорами.

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець

Вони прикрасять новорічний стіл: рецепт відбивних із курячого філе в томатному клярі