Гуцульщина – це мальовничий регіон на заході України, відомий своєю багатою культурою та традиціями. Однією з традиційних страв гуцулів є вареники з квасолею та грибами. Це ситна та ароматна страва, яка ідеально підходить для холодної пори року.

Детальніше про приготування справжніх гуцульських вареників читайте у нашому матеріалі.

Для приготування справжніх гуцульських вареників нам знадобиться:

  • Квасоля - 200 г
  • Сушені гриби – 100 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сало - 50 г
  • Борошно - 200 г
  • Вода - 100 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування справжніх гуцульських вареників:

  1. Квасолю відварити до готовності для справжніх гуцульських вареників, злити відвар, посолити і поперчити. Подрібнити у блендері чи м'ясорубці.
  2. Сушені гриби промити, відварити протягом 10 хвилин, дрібно нарізати і обсмажити на олії з подрібненою цибулею для приготування справжніх гуцульських вареників.
  3. З'єднати гриби з квасолею, посолити та поперчити до смаку.
  4. З борошна, води та яйця замісити тісто, щоб не липло до рук. Розкотити його тонко. Вирізати склянкою кружечки. На середину кожного кружечка покласти начинку та защипати краї.
  5. Справжні гуцульські вареники відварити в злегка підсоленому окропі протягом 7-10 хвилин. Вийняти шумівкою на тарілку.
  6. Сало дрібно нарізати та обсмажити до шкварок. Зарум'янити цибулю для справжніх гуцульських вареників.
  7. Заправити справжні гуцульські вареники шкварками та цибулею.

Читайте також:

Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ніжної сирної запіканки з куркою та сиром

Справжня українська насолода: рецепт горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт ситного пирога з червоною рибою та невеликим секретом