ІНГРЕДІЄНТИ
  • білокачанна капуста – 2 кг
  • морква – 300 г
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 4–5 шт.
На 1 л води:
  • соль – 1 ст. л.
  • сахар – 1 ст. л.
  • мед – 2 ст. л.

Підготуйте капусту. Видаліть з качанів верхнє листя. Один повністю помістіть у мікрохвильову піч. Увімкніть її на максимальну потужність і готуйте 2-3 хвилини.

Дістаньте качан капусти з мікрохвильової печі. Потім акуратно зріжте листя і покладіть на дно емальованої каструлі ємністю 7-10 л (5-7 шт. залиште). Другий качан капусти нашаткуйте і перекладіть у велику миску.

Моркву очистіть, ретельно вимийте та натріть на великій тертці. Додайте|добавляйте| до капусти і ретельно перемішайте, перетираючи руками, щоб виділився сік. Перекладіть у каструлю на листя капусти, прокладаючи перцем та лавровими листочками.

Приготуйте розсіл (4-5 л). Приготуйте більше: краще він залишиться, ніж його не вистачить. Налийте гарячу воду у каструлю. Додайте сіль, цукор та мед. Перемішайте.

Розсолом, що вийшов, залийте капусту з морквою в каструлі. Зверху покладіть листя, що залишилося. Притисніть долонями. Зверху покладіть кришку меншого розміру та помістіть вантаж масою близько 2 кг.

Залишіть капусту для заквашування за кімнатної температури. Через добу проколіть її до дна довгою шпажкою або паличками для азійської їжі, щоб гази, що скупчилися, виходили на поверхню.

Приблизно через 3 дні квашена капуста буде готова. Розкладіть її по великих чистих банках, закрийте пластиковими кришками та приберіть у холодильник на зберігання.

Час сквашування залежить від багатьох факторів: сорти капусти, води, якості меду, температури у квартирі. Обов'язково періодично куштуйте капусту на смак, щоб вона не перекисла.

Читайте також:

Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капусти, запеченою в духовці

Неймовірна м'якість вас здивує: рецепт свинини, тушкованої із квашеними огірками у сметанно-медовому соусі

Тепер ви готуватимете їх постійно: рецепт ніжних курячих рулетиків з квашеною капустою

Про це знають не всі господині: названо ідеальну кількість солі для того, щоб квашена капуста була соковитою та хрусткою