У молдавській кухні є дуже проста, але смачна страва – верзері. Це пиріжки з капустою із незвичайного тіста, схожого на витяжне. За одну годину можна отримати 15-16 маленьких чудових гарячих пиріжків.

Отже, для приготування молдавських хрустких гарних і смачних пиріжків з капустою з незвичайного тіста, будуть потрібні такі продукти:

  • борошно пшеничне - приблизно 2 склянки;
  • олія рослинна - 0,5 склянки;
  • вода – 0,5 склянки;
  • сіль за смаком;
  • капуста білокачанна / капуста (свіжа або квашена) - 1 качан;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.

З борошна, олії, води та солі замішуємо м'яке та еластичне тісто, поділяємо на 12-14 шматочків.

Загорнути тісто в плівку та відкласти на деякий час.

Кожен шматочок тіста потрібно розкачати дуже тонко, практично до прозорого стану, і сформувати пиріжки за типом фаршированих млинців.

Акуратно загортаємо, формуючи нашу "сигару", викладаємо на деко швом вниз, пиріжок виходить розміром десь 10*3 см.

Для начинки використовуємо тушковану на сковороді капусту з цибулею і морквою, для кислинки можна додати сік лимона або оцет.

Змащуємо яйцем і випікаємо за 200 градусів хвилин 20-30, до золотистого кольору

Шар тесту виходить дуже тоненьким і хрумким завдяки застосуванню рослинної олії в практично пельменному тесті.