Про це мало хто знає, але свинина стає неймовірно м'якою та соковитою, якщо протушкувати її із квашеними огірками. Огірковий розсіл розм'якшить м'ясо настільки, що його можна буде буквально розібрати на волокна. А ось сметанно-медова заправка використовується в цьому рецепті для загущення соусу та надання йому ідеально збалансованого смаку.

Насамперед потрібно підготувати всі продукти для приготування свинини, тушкованої з квашеними огірками в сметанно-медовому соусі:

  • свинина (м'якоть) – 500 г;
  • огірки квашені – 150 г;
  • сметана (жирністю 15%) - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 140 г;
  • часник – 10 г;
  • мед – 15 г;
  • борошно – 15 г;
  • кріп свіжий – 5 г;
  • олія рослинна - 40 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо на невеликі смужки середнього розміру (шматочки м'яса не повинні бути надто тонкими, але й товстими вони не повинні бути). Щоб м'ясо краще нарізалося, його можна злегка підморозити.

М'ясо посоліть і поперчіть, злегка пам'ятайте рукою, втираючи спеції.

У казанці або сотейнику розігрійте олію, викладіть м'ясо і обсмажте на сильному вогні, періодично перемішуючи, 10 хвилин.

Цибулю та часник очистіть. Цибулю наріжте чвертькільцями, а часник - платівками.

Перекладіть цибулю та часник до м'яса.

Продовжуйте обсмажування ще 3 хвилини на сильному вогні.

Квашені огірки наріжте: великі - четвертинками кружечків, середні - півколами, а огірочки невеликого розміру - тонкими кружальцями.

Огірки перекладіть до м'яса, сюди влийте розсіл з-під огірків. Перемішайте та тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 30 хвилин.

Ближче до закінчення гасіння приготуйте соус-загусник. Для цього в мисці з'єднайте борошно, пару щіпок солі, сметану та мед.

Влийте 1 ст. ложку чистої води кімнатної температури і перемішайте до однорідності, щоб не було борошняних грудочок.

Свинину заправте сметанно-медовим соусом. Перемішайте та протушкуйте на повільному вогні під кришкою ще 7-8 хвилин.

Кріп подрібніть, посипте м'ясо.

Дуже апетитну, смачну та ароматну свинину до столу найкраще подавати з гарніром (наприклад, з картопляним пюре), поливаючи соусом із солоними огірками, який утворився у процесі гасіння м'яса.

Читайте також:

Від такої вечері всі будуть у захваті: рецепт свинини з картоплею, яка запікається у фользі

Це м'ясо краще не купувати: яка частина свинини не підходить для шашлику

І спробуйте сказати, що це не з ресторану: рецепт рулету зі свинини з рисом та овочами.

Це справжня насолода: рецепт соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі