Краківський сирник – це традиційний польський десерт, який робиться з густої сирної маси з горіхами та сухофруктами (родзинками та апельсиновою цедрою) та пісочного тіста знизу. Його рецепт можна знайти в будь-якій польській кулінарній книзі, а сам сирник спробувати в кожній кондитерській Польщі.

М'який краківський сирник, що тане в роті, з яскравим вершковим ароматом виходить настільки смачним і ніжним, що домашні напевно попросять готувати його щодня.

Рецепт простий і продукти потрібні звичайні:

  • сир - 1 кг;
  • яйце - 1 шт.;
  • яєчні білки - 8 шт.;
  • яєчний жовток - 8 шт.;
  • вершкове масло - 225 г;
  • цукрова пудра - 375 г;
  • ванілін - 2 г;
  • крохмаль - 3 ст. л.;
  • родзинки - 100 г;
  • пшеничне борошно - 250 г;
  • сіль - 1 щіпка.

Візьміть 125 г розм'якшеного масла|мастила| і збийте з 125 г цукрової пудри в глибокій ємності для замішування тіста. Додайте 1 яйце, ванілін, ретельно перемішайте. Додайте в отриману масу борошно, що просіює, і замісіть тісто - довго місити не потрібно.

Накрийте тісто харчовою плівкою та відправте в холод на годину.

Відокремте трохи більше половини тесту і розкотіть його в пласт.

Викладіть пласт тіста у форму для випікання і поставте її в холодильник на пів години.

Після цього відправте форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.

За цей час потрібно встигнути приготувати начинку.

Перетріть сир через сито і збийте до отримання повітряної маси.

Збийте залишки вершкового масла з 200 г цукрової пудри.

У процесі збивання додавайте: по одному жовтку і по ложку сиру, поки вони не закінчаться.

Збийте яєчні білки зі щепоткою солі, додайте 50 г цукрової пудри і збийте до отримання піни.

В отриману масу додайте крохмаль.

У збиту сирну масу, повільно помішуючи, додайте яєчні білки.

Викладіть отриману сирну начинку на готовий корж у формі.

Тонко розкотіть тісто, що залишилося, наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.

Поставте сирник у розігріту до 180 градусів духовку і випікайте п'ятдесят хвилин.

Після того, як сирник приготується, залиште його в духовці з відкритими дверцятами на годину.

Після цього сирник можна подавати на стіл.

Перед подачею його можна полити шоколадом, глазур'ю, карамеллю або прикрасити ягодами.

Читайте також:

Всі подумають, що це бабусині пиріжки: рецепт солоних сирників із копченим сиром та цибулькою

Бажаєте здивувати гостей – спробуйте приготувати ніжну сирну запіканку з м'ясом. Простий рецепт

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт ароматних та ніжних сирників із шоколадними краплями

На цей запах збігуться навіть сусіди: рецепт картоплі під сирно-грибним соусом у духовці