Протягом понад 100 років салат "оселедець під шубою" не втрачає своєї актуальності. Салат набуває нових варіацій, одну з яких ми розглянемо детальніше.

Насамперед потрібно підготувати інгредієнти для оселедця під шубою в лаваші:
  • буряк – 300 г;
  • морква – 300 г;
  • картопля – 300 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • тонкий лаваш – 2 листа;
  • майонез – 150 г;
  • філе оселедця – 300 г;
  • сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком

важливо!

  • Для такого оселедця під шубою буде потрібно дуже свіжий лаваш з м'якими листками. Саме такі мають достатню еластичність і не рвуться при згортанні в рулет.

Буряки потрібно ретельно вимити за допомогою щітки, укласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити до готовності (1,5 год). Дайте повністю охолонути.

Картопля та морква для оселедця під шубою ретельно вимийте за допомогою щітки та відваріть до готовності (25–30 хвилин). Злийте з коренеплодів воду і дайте їм повністю охолонути.

Яйця помістіть у ковшок, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варити 10 хвилин. Охолодіть проточною водою.

Філе оселедця наріжте маленькими скибочками або кубиками, при цьому видаляючи дрібні кісточки.

Буряк, картопля і морква очистіть, потім натріть на великій або середній тертці три різні миски. Яйця очистіть і дрібно порубайте. Можна також подрібнити товкачем для картопляного пюре.

Листи лаваша розріжте на половинки. Покладіть одну на робочу поверхню. Зверху розподіліть терту картоплю. Трохи посоліть і поперчіть. Майонез перекладіть у кондитерський мішок. Нанесіть соус на картопля у вигляді сіточки.

Накрийте другою половинкою аркуша лаваша. Поступово розподіліть по ньому тертий буряк. Нанесіть майонез у вигляді сіточки. Накрийте третьою половинкою лаваша.

Зверху розподіліть подрібнені яйця. Трохи посоліть і поперчіть. Нанесіть майонез у вигляді сіточки. Накрийте четвертою половинкою лаваша і злегка притисніть.

Викладіть терту моркву, розрівняйте. Покрийте сіточкою з майонезу. Викладіть нарізане філе оселедця та розрівняйте. Тонко розподіліть зверху майонез та розрівняйте. Поверніть рулетом. Оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 1 годину.

Зніміть харчову плівку з оселедця під шубою в лаваші. Порожні кінці з двох боків зріжте. Рулет, що залишився, крупно наріжте, викладіть на тарілку і подайте на стіл.

Читайте також:

Від ресторанної страви не відрізнити: рецепт трикутників з лавашу з сиром, сиром та зеленню

Його називають "Зимова ніжність": рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та сиром фета

Щоб гості "розігрілися": рецепт оригінальної закуски у вигляді сосисок у лаваші з сиром та огірком

І ось спробуйте від такого відмовитися: рецепт ситної яєчні на лаваші з сиром та помідором