Протягом понад 100 років салат "оселедець під шубою" не втрачає своєї актуальності. Салат набуває нових варіацій, одну з яких ми розглянемо детальніше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
- буряк – 300 г;
- морква – 300 г;
- картопля – 300 г;
- яйця – 3 штуки;
- тонкий лаваш – 2 листа;
- майонез – 150 г;
- філе оселедця – 300 г;
- сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком
важливо!
- Для такого оселедця під шубою буде потрібно дуже свіжий лаваш з м'якими листками. Саме такі мають достатню еластичність і не рвуться при згортанні в рулет.
Буряки потрібно ретельно вимити за допомогою щітки, укласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити до готовності (1,5 год). Дайте повністю охолонути.
Картопля та морква для оселедця під шубою ретельно вимийте за допомогою щітки та відваріть до готовності (25–30 хвилин). Злийте з коренеплодів воду і дайте їм повністю охолонути.
Яйця помістіть у ковшок, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варити 10 хвилин. Охолодіть проточною водою.
Філе оселедця наріжте маленькими скибочками або кубиками, при цьому видаляючи дрібні кісточки.
Буряк, картопля і морква очистіть, потім натріть на великій або середній тертці три різні миски. Яйця очистіть і дрібно порубайте. Можна також подрібнити товкачем для картопляного пюре.
Листи лаваша розріжте на половинки. Покладіть одну на робочу поверхню. Зверху розподіліть терту картоплю. Трохи посоліть і поперчіть. Майонез перекладіть у кондитерський мішок. Нанесіть соус на картопля у вигляді сіточки.
Накрийте другою половинкою аркуша лаваша. Поступово розподіліть по ньому тертий буряк. Нанесіть майонез у вигляді сіточки. Накрийте третьою половинкою лаваша.
Зверху розподіліть подрібнені яйця. Трохи посоліть і поперчіть. Нанесіть майонез у вигляді сіточки. Накрийте четвертою половинкою лаваша і злегка притисніть.
Викладіть терту моркву, розрівняйте. Покрийте сіточкою з майонезу. Викладіть нарізане філе оселедця та розрівняйте. Тонко розподіліть зверху майонез та розрівняйте. Поверніть рулетом. Оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 1 годину.
Зніміть харчову плівку з оселедця під шубою в лаваші. Порожні кінці з двох боків зріжте. Рулет, що залишився, крупно наріжте, викладіть на тарілку і подайте на стіл.
Читайте також:
Від ресторанної страви не відрізнити: рецепт трикутників з лавашу з сиром, сиром та зеленню
Його називають "Зимова ніжність": рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та сиром фета
Щоб гості "розігрілися": рецепт оригінальної закуски у вигляді сосисок у лаваші з сиром та огірком
І ось спробуйте від такого відмовитися: рецепт ситної яєчні на лаваші з сиром та помідором