Скумбрія - це смачна та корисна риба, яка містить багато білка, вітамінів та мінералів. Маринована скумбрія зберігає всі ці корисні властивості й набуває неповторного смаку та аромату.

Докладніше про приготування ніжної та малосольної скумбрії читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ніжної та малосольної скумбрії нам знадобиться:

  • 1 кг скумбрії
  • 1 л води
  • 100 мл рослинної олії
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 штук. гвоздики
  • 5 штук. запашного перцю горошком
  • 1 ч. л. Коріандр
  • 2 лаврові листи

Спосіб приготування ніжної та малосольної скумбрії:

  1. У каструлю налийте воду та олію. Додайте сіль, цукор, гвоздику, запашний перець, коріандр та лавровий лист. Доведіть до кипіння та варіть 1-2 хвилини.
  2. Зніміть маринад з вогню та остудіть до кімнатної температури.
  3. Скумбрію випатрайте, видаліть голову, хвіст і темну плівку з внутрішньої порожнини.
  4. Наріжте рибу порційними шматочками, цибуля - кільцями чи половинками кілець.
  5. Складіть скумбрію та цибулю в миску і залийте маринадом.
  6. Накрийте миску кришкою та приберіть у холодильник на добу.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку маринаду можна додати до нього 1 ч. л. лимонного соку або 1 ст. л. гірчиці.
  • Якщо ви хочете, щоб риба була м'якшою, можна маринувати її протягом 2-3 днів.
  • Готову мариновану скумбрію можна подавати як самостійну страву, так і як закуску до гарніру або салату.

Читайте також:

Ніхто навіть не здогадається, що вони не з м'яса: рецепт ситних котлет із гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари

Дешево, смачно та швидко: рецепт закусочного листкового салату з кільки в томатному соусі з картоплею та морквою

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами