Скумбрія - це смачна та корисна риба, яка містить багато білка, вітамінів та мінералів. Маринована скумбрія зберігає всі ці корисні властивості й набуває неповторного смаку та аромату.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ніжної та малосольної скумбрії читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжної та малосольної скумбрії нам знадобиться:
- 1 кг скумбрії
- 1 л води
- 100 мл рослинної олії
- 2 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 5 штук. гвоздики
- 5 штук. запашного перцю горошком
- 1 ч. л. Коріандр
- 2 лаврові листи
Спосіб приготування ніжної та малосольної скумбрії:
- У каструлю налийте воду та олію. Додайте сіль, цукор, гвоздику, запашний перець, коріандр та лавровий лист. Доведіть до кипіння та варіть 1-2 хвилини.
- Зніміть маринад з вогню та остудіть до кімнатної температури.
- Скумбрію випатрайте, видаліть голову, хвіст і темну плівку з внутрішньої порожнини.
- Наріжте рибу порційними шматочками, цибуля - кільцями чи половинками кілець.
- Складіть скумбрію та цибулю в миску і залийте маринадом.
- Накрийте миску кришкою та приберіть у холодильник на добу.
Порада:
- Для більш насиченого смаку маринаду можна додати до нього 1 ч. л. лимонного соку або 1 ст. л. гірчиці.
- Якщо ви хочете, щоб риба була м'якшою, можна маринувати її протягом 2-3 днів.
- Готову мариновану скумбрію можна подавати як самостійну страву, так і як закуску до гарніру або салату.
Читайте також:
М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді
Смакування, яким ви хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами