У 2022 році на Хмельниччині взялися популяризувати оригінальні рецепти борщу. Це сталось після внесення українського борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Так, про борщ із сушеними фруктами – страву, притаманну жителям південної частини Хмельницької області, розповів шеф-кухар одного з хмельницьких ресторанів.

Отож, щоб приготувати знаменитий "білий борщ", знадобляться такі продукти:

  • картопля - 5 шт.;
  • капуста білоголова - 300 г;
  • квасоля -1 склянки;
  • морква - 1 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
  • реберця свинячі - 500 г;
  • буряк борщовий - 1 шт.;
  • сметана - 500 мл;
  • чорнослив без кісточки - за смаком;
  • сушені яблука - за смаком;
  • сушена груша - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Картоплю, моркву, цибулю почистити й нарізати. Буряк нарізати соломкою, капусту нашинкувати.

У каструлі довести воду до кипіння. В окріп засипати квасолю, картоплю й капусту, буряк, реберця, сухофрукти та залишити кипіти на повільному вогні — на 40-50 хвилин.

Додати половину сметани. Залишити на повільному вогні на 10 хвилин.

Для заправки моркву та цибулю обсмажити на повільному вогні разом з рештою сметани. Додати сіль і перець за смаком.

Пересипати в борщ, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

Читайте також:

Тільки не кажіть, що ви не захочете другу порцію: рецепт наваристого та найсмачнішого "Чернігівського борщу"

Під борщ їх можна з'їсти відразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пампушок із часниковим соусом

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт закарпатського борщу з копченими реберцями, квашеною капустою та квасолею

Щоб не набрати зайві кілограми взимку: рецепт швидкого дієтичного борщу, що готується 20 хвилин