У 2022 році на Хмельниччині взялися популяризувати оригінальні рецепти борщу. Це сталось після внесення українського борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, про борщ із сушеними фруктами – страву, притаманну жителям південної частини Хмельницької області, розповів шеф-кухар одного з хмельницьких ресторанів.
Отож, щоб приготувати знаменитий "білий борщ", знадобляться такі продукти:
- картопля - 5 шт.;
- капуста білоголова - 300 г;
- квасоля -1 склянки;
- морква - 1 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
- реберця свинячі - 500 г;
- буряк борщовий - 1 шт.;
- сметана - 500 мл;
- чорнослив без кісточки - за смаком;
- сушені яблука - за смаком;
- сушена груша - за смаком;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Картоплю, моркву, цибулю почистити й нарізати. Буряк нарізати соломкою, капусту нашинкувати.
У каструлі довести воду до кипіння. В окріп засипати квасолю, картоплю й капусту, буряк, реберця, сухофрукти та залишити кипіти на повільному вогні — на 40-50 хвилин.
Додати половину сметани. Залишити на повільному вогні на 10 хвилин.
Для заправки моркву та цибулю обсмажити на повільному вогні разом з рештою сметани. Додати сіль і перець за смаком.
Пересипати в борщ, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
Читайте також:
Щоб не набрати зайві кілограми взимку: рецепт швидкого дієтичного борщу, що готується 20 хвилин