Домашні хлібні палички з томатним соусом, сиром та зеленню - це ароматна та апетитна закуска, яка відмінно підійде до будь-якого столу. Вони прості у приготуванні і не потребують особливих навичок.

Детальніше про приготування домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром і зеленню, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром і зеленню, нам знадобиться:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 100 мл теплої води
  • 10 г свіжих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 100 г твердого сиру
  • 50 г зелені (петрушка, кріп, базилік)

Спосіб приготування домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню:

  1. Підігрійте воду до 35-40 градусів для приготування домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню.
  2. У мисці змішайте дріжджі з теплою водою
  3. Додайте сіль, цукор та олію.
  4. Поступово всипайте борошно і замішуйте тісто.
  5. Вимісіть тісто на столі, посипаному борошном, до гладкості та еластичності.
  6. Покладіть тісто в миску, змащену рослинною олією, накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин в теплому місці.
  7. Твердий сир натріть на великій тертці.
  8. Зелень дрібно наріжте.
  9. Духовку розігрійте до 220 градусів.
  10. Розкачайте тісто прямокутник розміром 30x40 см.
  11. Половину тесту рівномірно покрийте томатним соусом.
  12. Посипте сиром.
  13. Розподіліть зелень.
  14. Накрийте другою половиною тесту.
  15. Розріжте тісто на 8 смужок шириною 2-3 див.
  16. Кожну смужку візьміть за кінці та прокрутіть у спіраль.
  17. Викладіть палички на лист, застелений пергаментом.
  18. Змастіть жовтком і посипте кунжутом.
  19. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин.
  20. Готові домашні хлібні палички з томатним соусом, сиром та зеленню подавайте до столу.

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою