Інгредієнти:

Для голубців:

  • 1 качан білокачанної капусти
  • 1 середній болгарський перець
  • 150 мл томатного соку
  • 3 зубчики часнику
  • 3 горошини чорного перцю
  • 2 лаврові листи
  • Сіль за смаком
  • 1 л води

Для начинки:

  • 100 г білого хліба
  • 1 склянка молока
  • 350 г м'ясного фаршу
  • 1 склянка рису
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 ст. рослинного масла
  • Молотий чорний перець та сіль за смаком

Приготування:

  1. Почнемо із підготовки капусти. Очистіть її від верхнього листя і виріжте качан. Помістіть капустяний качан у каструлю з окропом і варіть його протягом 20-30 хвилин. Періодично виймайте капусту із води, щоб зняти м'яке листя. Цей процес повторюйте до тих пір, поки не матимете достатню кількість м'якого листя.

  2. Промийте рис і залийте окропом на 15 хвилин.

  3. Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком, даючи хлібу просочитися.

  4. У сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Частину цієї обсмажування відкладіть убік, а до додайте нарізаний болгарський перець і готуйте ще 4-5 хвилин.

  5. Влийте в сковороду томатний сік, додайте чорний перець, лаврове листя, сіль та пресований часник. Готуйте на режимі "Тушіння" 7-10 хвилин. Потім перелийте соус, що вийшов, в окрему ємність.

  6. Тепер підготуємо начинку. Змішайте м'ясний фарш, промитий рис, розмочений хліб, відкладену раніше обсмажування, сіль та мелений перець.

  7. Візьміть капустяний лист, викладіть на його край трохи начинки. Потім підверніть усередину краю і поверніть його в нещільний рулет. Повторіть цей процес з рештою капустяного листя.

  8. Укладіть готові голубці в чашу мультиварки, влийте раніше приготовлений томатний соус, розведений водою. Закрийте мультиварку кришкою та активуйте програму "Тушіння" на 1 годину.

Після цього у вас буде неймовірно смачна страва – голубці з хлібною начинкою, які точно потішать вас та ваших близьких!

Читайте також: