Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля голубців:
- 1 качан білокачанної капусти
- 1 середній болгарський перець
- 150 мл томатного соку
- 3 зубчики часнику
- 3 горошини чорного перцю
- 2 лаврові листи
- Сіль за смаком
- 1 л води
Для начинки:
- 100 г білого хліба
- 1 склянка молока
- 350 г м'ясного фаршу
- 1 склянка рису
- 2 цибулини
- 1 морква
- 2 ст. рослинного масла
- Молотий чорний перець та сіль за смаком
Приготування:
-
Почнемо із підготовки капусти. Очистіть її від верхнього листя і виріжте качан. Помістіть капустяний качан у каструлю з окропом і варіть його протягом 20-30 хвилин. Періодично виймайте капусту із води, щоб зняти м'яке листя. Цей процес повторюйте до тих пір, поки не матимете достатню кількість м'якого листя.
-
Промийте рис і залийте окропом на 15 хвилин.
-
Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком, даючи хлібу просочитися.
-
У сковороді на олії обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Частину цієї обсмажування відкладіть убік, а до додайте нарізаний болгарський перець і готуйте ще 4-5 хвилин.
-
Влийте в сковороду томатний сік, додайте чорний перець, лаврове листя, сіль та пресований часник. Готуйте на режимі "Тушіння" 7-10 хвилин. Потім перелийте соус, що вийшов, в окрему ємність.
-
Тепер підготуємо начинку. Змішайте м'ясний фарш, промитий рис, розмочений хліб, відкладену раніше обсмажування, сіль та мелений перець.
-
Візьміть капустяний лист, викладіть на його край трохи начинки. Потім підверніть усередину краю і поверніть його в нещільний рулет. Повторіть цей процес з рештою капустяного листя.
-
Укладіть готові голубці в чашу мультиварки, влийте раніше приготовлений томатний соус, розведений водою. Закрийте мультиварку кришкою та активуйте програму "Тушіння" на 1 годину.
Після цього у вас буде неймовірно смачна страва – голубці з хлібною начинкою, які точно потішать вас та ваших близьких!
Читайте також: