З помідорів зніміть шкірку. Зробити це досить просто. Також акуратно видаліть плодоніжки. У вас вийде м'якоть солоних помідорів із соком.

Цибулю очистіть і наріжте довільними шматочками.

У чаші блендера з'єднайте очищені солоні помідори з соком і цибулю, що виділився з них.

Подрібніть з'єднані продукти до однорідного стану.

Томатно-цибулеву суміш, що вийшла, перелийте до каструльку або сотейник.

Зелень подрібніть. Часник очистіть.

Часник пропустіть через прес.
У томатну основу всипте сіль, чорний мелений перець, додайте подрібнену зелень, часник і олію.

Перемішайте. На сильному вогні доведіть до кипіння соус і проваріть при невеликому кипінні 20 хвилин.

Готовий соус перелийте в банку, дайте йому охолонути, накрийте кришкою та зберігайте в холодильнику до подачі.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить повна банка соусу об'ємом 0,5 л.

Читайте також:

Під борщ їх можна з'їсти відразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пампушок із часниковим соусом

Це справжня насолода: рецепт соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі

Ви почнете облизуватися тільки від одного запаху: рецепт свинячих реберець у медовому соусі із запеченою картоплею