Hyser пропонує приготувати дуже смачну, рум'яну, ситну, апетитну і неймовірно ароматну картоплю, запечену зі шматочками сала та колечками цибулі у фользі. Такий варіант картоплі підійде як на сніданок, так і на вечерю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, підготуємо продукти приготування картоплі, запеченої із салом та цибулею у фользі:
- картопля – 5 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- сало сало - 100 г;
- спеції улюблені – за бажанням.
Важливо! Картоплю краще брати лише розсипчастих сортів.
Картопля чистим і моїм. Цибулю чистимо.
З сала знімаємо шкіру, нарізаємо сало рівними і не надто тонкими скибочками приблизно товщиною 0,5 сантиметра. Сало можна використовувати як солоне, так та свіже.
Цибулю нарізаємо кружальцями.
Картоплю розрізаємо вздовж навпіл і половину картоплі викладаємо сало.
На другу половину картоплі викладаємо кружальця цибулі.
З'єднуємо дві половинки картоплі: одну з цибулею, іншу із салом. Солимо. Якщо у вас є улюблені спеції, посипаємо ними та щільно загортаємо у фольгу матовою стороною всередину, а блискучою – вгору. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати потрібно приблизно 1 годину. Готовність картоплі спробуйте зубочисткою. Проколіть, якщо він готовий, тоді зубочистка м'яко увійде до картоплі.
Готову картоплю розрізайте вздовж ножем, не знімаючи фольгу, а розріз заповнюйте тим, що любите - сметаною, або олією, або йогуртом. Можете посипати паприкою, кропом.
До картоплі з салом і цибулею, запеченій у духовці, подайте такі прості супутні страви як салат із квашеної капусти, різні соління, аджику і, звичайно ж, домашній свіжоспечений хліб!
Читайте також:
Готуйте його тільки у фользі: рецепт соковитого та ніжного свинячого шашлику у духовці
Виходить дуже ніжною та соковитою: рецепт курячої грудки з помідорами та сметаною у фользі.
Про це не знають навіть господині зі стажем: для чого у фользі роблять один бік блискучим
І корисно, і дуже ситно: рецепт курячої грудки у фользі з помідорами та сметаною