Hyser пропонує приготувати дуже смачну, рум'яну, ситну, апетитну і неймовірно ароматну картоплю, запечену зі шматочками сала та колечками цибулі у фользі. Такий варіант картоплі підійде як на сніданок, так і на вечерю.

Отже, підготуємо продукти приготування картоплі, запеченої із салом та цибулею у фользі:

  • картопля – 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • сало сало - 100 г;
  • спеції улюблені – за бажанням.

Важливо! Картоплю краще брати лише розсипчастих сортів.

Картопля чистим і моїм. Цибулю чистимо.

З сала знімаємо шкіру, нарізаємо сало рівними і не надто тонкими скибочками приблизно товщиною 0,5 сантиметра. Сало можна використовувати як солоне, так та свіже.

Цибулю нарізаємо кружальцями.

Картоплю розрізаємо вздовж навпіл і половину картоплі викладаємо сало.

На другу половину картоплі викладаємо кружальця цибулі.

З'єднуємо дві половинки картоплі: одну з цибулею, іншу із салом. Солимо. Якщо у вас є улюблені спеції, посипаємо ними та щільно загортаємо у фольгу матовою стороною всередину, а блискучою – вгору. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

Запікати потрібно приблизно 1 годину. Готовність картоплі спробуйте зубочисткою. Проколіть, якщо він готовий, тоді зубочистка м'яко увійде до картоплі.

Готову картоплю розрізайте вздовж ножем, не знімаючи фольгу, а розріз заповнюйте тим, що любите - сметаною, або олією, або йогуртом. Можете посипати паприкою, кропом.

До картоплі з салом і цибулею, запеченій у духовці, подайте такі прості супутні страви як салат із квашеної капусти, різні соління, аджику і, звичайно ж, домашній свіжоспечений хліб!

Читайте також:

Готуйте його тільки у фользі: рецепт соковитого та ніжного свинячого шашлику у духовці

Виходить дуже ніжною та соковитою: рецепт курячої грудки з помідорами та сметаною у фользі.

Про це не знають навіть господині зі стажем: для чого у фользі роблять один бік блискучим

І корисно, і дуже ситно: рецепт курячої грудки у фользі з помідорами та сметаною