Свинина (філійна або биточна частина) або філе куряче (індиче) - 400-500 г
Для маринування м'яса:
сіль
Перець чорний мелений
Соєвий соус
Спеції
Оцет винний (виноградний) або сік лимона (для птиці) (за бажанням)
Для кляру:
Борошно - 1 склянка
Крохмаль – 1 ст. л.
Вода - трохи менше 1 склянки
Яйце (жовток) – 1 шт. або більше
Сода – 0,5-1 ч. л.
Оцет винний чи столовий (погасити соду)
сіль
Додатково:
Борошно для паніровки
Рослинна олія для смаження
сіль
Цибуля ріпчаста

Отже, щоб приготувати свинину в клярі китайською, необхідно:

Різати м'ясо ПОПЕРЕК ВОЛОКОН на брусочки, товщиною як у сигарети або менше. Найменший шматочок не викидайте - з нього вийде теж міні-пиріжок. Це найважча частина приготування свинини по-китайськи.

Порізали. Обов'язково додали сіль, перець чорний свіжомелений, соєвий соус. Додатково ті спеції, якими Ви зазвичай маринуєте м'ясо. Пакетними спеціями не рекомендую користуватися. Якщо додаєте оцет, тільки домашній винний або виноградний. Інші, навіть домашній яблучний, додавати не варто. Якщо ви використовуєте філе курки або індички можна застосувати, і навіть краще, сік лимона. М'ясо повинно маринуватися щонайменше 20-30 хвилин. Можна залишити в холодильнику і кілька діб (якщо нормальний холодильник, те й до 7-8 діб).

Кляр для свинини по-китайськи: на 1 склянку борошна (просіяної) – 1 ст. л. крохмалю, води - трохи менше, ніж муки, жовток одного або кількох яєць для фарбування кляру, сіль. Спеції в кляр не кладемо – все одно вигорять. 0,5-1 ч. л. соди погасити оцтом. Застосовую зазвичай домашній винний, але в цьому випадку можна і їдальню 9%. Найзручніше збити міксером на малій швидкості. Можна й виделкою. Досить швидко виходить. Консистенція - як у тіста на оладки, або трохи рідкіше. порції на 1 ст. муки вистачає приблизно на 400-500 г м'яса. Кляр має "відпочити" (Клейковина борошна повинна розійтися) хвилин 15.

За цей час потрібно запанувати кожен шматочок м'яса з усіх боків рівномірно в борошні, щоб при жарінні кляр не сповзав ... (Хтось прочитав і зайво різко хоча б подумав ...))

Панування: беремо чистий поліетиленовий пакет, закидаємо туди м'ясо та борошно. Затиснули відкритий кінець, потрясли туди-сюди. Відкрили, роз'єднали зліплі шматочки, якщо треба - додали ще муки. Повторили.

Закидаємо запановані шматочки м'яса в кляр, акуратно виделкою їх "притоплюємо".

Жарка свинини в клярі: на розігріту сковороду ллємо соняшникову олію, додаємо трохи солі і зовсім маленький шматочок цибулі ріпчастої. Цибуля через 0,5-1 хв. прибираємо. Це покращує якість олії при жарінні. Готувати свинину китайською треба на найбільшому вогні, але я одесит, а не китаєць, не встигаю. Тому вогонь роблю великий, але не найбільший.

Виделкою виймаємо з кляра шматочки м'яса і викладаємо на сковороду. Якщо треба, то цією ж вилкою на сковороді їх одразу розпрямляємо. Смажиться свинина в клярі дуже швидко - останні викладаю - перші вже час перевертати. На сковороді побачите краплі кляру. Від цього нікуди не втекти. Просто коли виймаєте м'ясо – видаляйте їх. Можуть пригоріти та зіпсувати олію.

І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом

Дві тарілки з'їдаються аж так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою

Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом