Солоний і маринований оселедець можна купити в будь-якому супермаркеті та базарі, ось тільки не завжди очікування збігається з реальністю. І справді, складно вгадати, якою мірою солоності та інтенсивності смаку нам пропонують рибу, тому залишається тільки вірити на слово продавцю. Якщо ж хочете зробити ідеально, виходячи з своїх смакових уподобань, рекомендує приготувати оселедець за цим рецептом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для маринованої риби:
- філе оселедця (свіже або солоне) – 6 шт.;
- лимон - 1 шт.;
- цедра 1-го грейпфрута;
- цибуля (середнього розміру) – 1 шт.;
- сіль;
- цукор;
- чорний перець;
- запашний перець.
Можна купити філе або цілу рибу не важливо. Але для маринування слід рибу нарізати на невеликі шматочки.
До речі, можна брати як свіже, так і вже солоне філе оселедця, тільки не в олії. Якщо беремо солоне – зменшуємо кількість солі в маринаді.
Навіть якщо філе в маслі, можна промити його під крижаною водою і обсушити - ну що робити, якщо іншого немає. Головне, щоб смачне було і не пересолене.
Цедру з грейпфрута краще зрізати широкими стрічками – зручніше потім її забирати з банки.
Нарізаємо філе шматочками, цибуля - півкільцями, лимон - кружальцями тонше. Знімаємо цедру із грейпфрута.
Все це складаємо в банку, чергуючи між собою.
Кип'ятимо воду, додаємо до неї цукор, сіль, спеції. Жодного оцту не знадобиться - лимон дасть потрібну кислинку. На склянку окропу десь 2 ч.л. цукру та 0,5 ч.л. солі – це якщо філе вже солоне. Маринад повністю остуджуємо!
Заливаємо банку догори, залишаємо промаринуватися. В принципі, через дві доби вже можна пробувати.
Рекомендується одразу розібрати вміст баночки – цедру та лимон викинути, а цибулю та оселедець перекласти в іншу баночку, вже без рідини. Цибуля теж виходить чудово смачною.
Читайте також:
Ви дуже здивуєтеся: як швидко позбутися запаху оселедця на обробній дошці
Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця