Ватрушки з кисломолочним сиром та родзинками – це класична українська страва, яку люблять і дорослі, і діти. Ароматні, ніжні, соковиті – вони просто тануть у роті. Готувати ватрушки дуже просто, а результат постійно перевершує очікування.

Детальніше про приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром і родзинками читайте в нашому матеріалі.

Для приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром та родзинками нам знадобиться:

  • Для тіста:
    • Тепле молоко (250 мл)
    • Свіжі дріжджі (10 г)
    • Цукор (1 ст. л.)
    • Борошно (500 г)
    • Сіль (1/2 чайної ложки)
    • Розтоплене вершкове масло (50 г)
    • Рослинна олія (1 ст. л.)
  • Для начинки:
    • Кисломолочний сир (500 г)
    • Цукор (100 г)
    • Білок (1 шт.)
    • Сметана (2 ст. л.)
    • Манка (2 ст. л.)
    • Ванільний цукор (1 ч. л.)
    • Родзинки (100 г)

Спосіб приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром та родзинками:

Приготування тіста:

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор. Залишити на 10-15 хвилин, щоб з'явилася пінна шапочка.
  2. У мисці змішати борошно та сіль. Додати дріжджову суміш, розтоплене вершкове масло та олію. Замісити тісто.
  3. Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто плівкою і залишити в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.

Приготування начинки:

  1. Родзинки промити та обсушити для апетитних ватрушок з сиром та родзинками.
  2. У мисці змішати кисломолочний сир, цукор, сметану, манку, ванільний цукор та білок. Перемішати до однорідної маси для апетитних ватрушок з кисломолочним сиром і родзинками.

Формування та випікання ватрушок:

  1. Робочу поверхню змастити олією. Викласти тісто, обминати. Тісто розділити на шматочки. Формувати кульки (12 шт. по 75 г), борошна не додавати.
  2. Деко застелити пергаментом або килимком для випікання. Викласти кульки з відривом щонайменше 5 див друг від друга. Накрити плівкою та залишити на 30 хвилин.
  3. Всередині кожної булочки зробити поглиблення за допомогою склянки (дно склянки змастити борошном).
  4. Жовток змішати із молоком і акуратно змастити булочки.
  5. У кожну булочку викласти сирну начинку приблизно по 1 ст. л.
  6. Випікати ватрушки в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах 20-25 хвилин до рум'яності.

Готові апетитні ватрушки з кисломолочним сиром та родзинками змастити олією, щоб скоринка була м'якою, викласти на решітку і дати охолонути.

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою