Літо надворі, хочеться чогось яскравого, але не нудного? Зверніть увагу на малосольні помідори – чудова ідея, якщо потрібен легкий, незвичайний та сезонний акцент на столі.

Цей рецепт — саме з таких: мінімум клопоту, максимум смаку..

Помідори
Помідори

Що нам знадобиться

  • Помідори - 700 г
  • Болгарський перець (1 шт.)
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Рослинна олія - ​​4 ст.л.
  • Паприка - ½ ч.л.
  • Чорний мелений перець - за смаком

Рецепт у стислому вигляді

  1. Готуємо приправу. Болгарський перець та часник дрібно ріжемо та збиваємо блендером до майже однорідного пюре.
  2. Нарізаємо томати. Середніми часточками зручно, красиво, смачно.
  3. Змішуємо. З'єднуємо помідори з пюре-приправою, додаємо сіль, цукор, паприку, перець і не шкодуємо олії.
  4. Маринуємо. Все відправляємо в потрібну тару (миску або банку), накриваємо кришкою і ставимо на пару годин у холодильник. Або на ніч – буде ще краще.

Малосольні помідори, кадр з відео
Малосольні помідори, кадр з відео

Чому це класика?

  • Економія часу. Готово за 5–6 годин, а наступного дня — «бомба»!
  • Соковитий смак. Свіжість томатів та аромат спецій – симбіоз, що викликає захоплення.
  • Універсальність. Відмінно підійде і до шашлику, і до риби, і будь-якого літнього гарніру.

Поради для посилення ефекту

  • Додайте свіжої зелені - кріп, кінза або петрушка додадуть південного шику.
  • Підніміть гостроту - щіпка чилі чи копченої паприки поверне вас у літо на грядці.
  • Спробуйте додаткові способи - наприклад, швидкі заливні в кульці.

Читайте також:

Рецепт десерту з молока, сметани та фруктів без випічки та желатину: охолоджує краще за морозиво.

Секретний рецепт супу, який просять усі друзі: курка, гриби, рис та трохи магії.

Плавлений сир у десерті? Цей рецепт підірвав смакові рецептори, робитимете щодня.