Ватрушки з кисломолочним сиром та родзинками – це класична українська страва, яку люблять і дорослі, і діти. Ароматні, ніжні, соковиті – вони просто тануть у роті. Готувати ватрушки дуже просто, а результат постійно перевершує очікування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром і родзинками читайте в нашому матеріалі.
Для приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром та родзинками нам знадобиться:
- Для тіста:
- Тепле молоко (250 мл)
- Свіжі дріжджі (10 г)
- Цукор (1 ст. л.)
- Борошно (500 г)
- Сіль (1/2 чайної ложки)
- Розтоплене вершкове масло (50 г)
- Рослинна олія (1 ст. л.)
- Для начинки:
- Кисломолочний сир (500 г)
- Цукор (100 г)
- Білок (1 шт.)
- Сметана (2 ст. л.)
- Манка (2 ст. л.)
- Ванільний цукор (1 ч. л.)
- Родзинки (100 г)
Спосіб приготування апетитних ватрушок з кисломолочним сиром та родзинками:
Приготування тіста:
- У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор. Залишити на 10-15 хвилин, щоб з'явилася пінна шапочка.
- У мисці змішати борошно та сіль. Додати дріжджову суміш, розтоплене вершкове масло та олію. Замісити тісто.
- Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто плівкою і залишити в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.
Приготування начинки:
- Родзинки промити та обсушити для апетитних ватрушок з сиром та родзинками.
- У мисці змішати кисломолочний сир, цукор, сметану, манку, ванільний цукор та білок. Перемішати до однорідної маси для апетитних ватрушок з кисломолочним сиром і родзинками.
Формування та випікання ватрушок:
- Робочу поверхню змастити олією. Викласти тісто, обминати. Тісто розділити на шматочки. Формувати кульки (12 шт. по 75 г), борошна не додавати.
- Деко застелити пергаментом або килимком для випікання. Викласти кульки з відривом щонайменше 5 див друг від друга. Накрити плівкою та залишити на 30 хвилин.
- Всередині кожної булочки зробити поглиблення за допомогою склянки (дно склянки змастити борошном).
- Жовток змішати із молоком і акуратно змастити булочки.
- У кожну булочку викласти сирну начинку приблизно по 1 ст. л.
- Випікати ватрушки в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах 20-25 хвилин до рум'яності.
Готові апетитні ватрушки з кисломолочним сиром та родзинками змастити олією, щоб скоринка була м'якою, викласти на решітку і дати охолонути.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою