Смачний та корисний сніданок, ситний перекус чи легка вечеря – це лаваші з яйцем та зеленню. Цю страву можна приготувати за лічені хвилини, а її інгредієнти доступні всім.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці нам знадобиться:
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок кропу
- 4 яйця
- 1 ст. л. рослинної олії
- Сіль та спеції за смаком
- 2 аркуші тонкого вірменського лаваша
Спосіб приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці:
-
Петрушку та кріп для ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці промийте, обсушіть і дрібно наріжте.
-
Яйця помийте і збийте віночком до однорідної маси. Додайте сіль та спеції за смаком.
-
На сковороді розігрійте олію. Вилийте збиті яйця та обсмажте на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи. Яєчна маса має стати схожою на пластівці.
-
Викладіть обсмажені яйця в миску та остудіть. Додайте нарізану зелень і перемішайте.
-
Лаваш розріжте на 4 частини.
-
На кожну частину лаваша викладіть начинку із яєць та зелені.
-
Загорніть лаваш конвертиками.
-
На сковороді розігрійте олію. Обсмажте конвертики лаваша з двох боків до золотистої скориночки.
-
Подавайте лаваші з яйцем та зеленню відразу ж, поки вони гарячі.
Додаткові поради:
- Для приготування лавашів із яйцем та зеленню можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак, наприклад, зелену цибулю, базилік або кінзу.
- Якщо ви хочете отримати більш ніжний смак, можна додати начинку трохи сметани або майонезу.
- Для хрусткої скоринки можна обсмажити конвертики лаваша в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 10-15 хвилин.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою