Смачний та корисний сніданок, ситний перекус чи легка вечеря – це лаваші з яйцем та зеленню. Цю страву можна приготувати за лічені хвилини, а її інгредієнти доступні всім.

Детальніше про приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці нам знадобиться:

  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Сіль та спеції за смаком
  • 2 аркуші тонкого вірменського лаваша

Спосіб приготування ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці:

  1. Петрушку та кріп для ситного лаваша з яйцем і зеленню на сковорідці промийте, обсушіть і дрібно наріжте.

  2. Яйця помийте і збийте віночком до однорідної маси. Додайте сіль та спеції за смаком.

  3. На сковороді розігрійте олію. Вилийте збиті яйця та обсмажте на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи. Яєчна маса має стати схожою на пластівці.

  4. Викладіть обсмажені яйця в миску та остудіть. Додайте нарізану зелень і перемішайте.

  5. Лаваш розріжте на 4 частини.

  6. На кожну частину лаваша викладіть начинку із яєць та зелені.

  7. Загорніть лаваш конвертиками.

  8. На сковороді розігрійте олію. Обсмажте конвертики лаваша з двох боків до золотистої скориночки.

  9. Подавайте лаваші з яйцем та зеленню відразу ж, поки вони гарячі.

Додаткові поради:

  • Для приготування лавашів із яйцем та зеленню можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак, наприклад, зелену цибулю, базилік або кінзу.
  • Якщо ви хочете отримати більш ніжний смак, можна додати начинку трохи сметани або майонезу.
  • Для хрусткої скоринки можна обсмажити конвертики лаваша в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 10-15 хвилин.

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою