• Куряча грудка без кістки – 1 шт. (або 2 курячих філе)
  • Помідор свіжий – 2 шт.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Чеснок - 1 зубчик
  • Приправа для курки – 0,5 ч.л.
  • Сіль та перець - за смаком

З курячої грудки потрібно зняти шкіру та зрізати куряче філе з кістки. На одну порцію знадобиться 1 куряче філе, тому беріть стільки курячих філе, скільки у вас їдців.


У піалці змішаємо сметану, приправу для курки, сіль, перець та пропустимо зубчик часнику через прес.

По поверхні курячого філе зробимо поперечні розрізи, як показано на фото.

Щедро посиплемо філе приправою для курки.

Посолити і поперчити куряче філе з обох боків.

Обмазуємо курячі філе отриманим сметанним маринадом і залишимо маринуватися на 10-15 хвилин. Намагайтеся розподілити трохи маринаду в прорізі, так м'ясо швидше промаринується і вийде ароматнішим.

Помідори миємо, нарізаємо півколами.

У куряче філе, що промаринувалося, в прорізі, вкладаємо шматочки помідора.

Відриваємо харчову фольгу, 60 см, згортаємо її навпіл і на одну половинку фольги викладаємо курячу м'якоть.

Загортаємо щільно курячі грудки з помідором у фольгу конвертом. Викладаємо у форму для запікання. Відправляємо форму в розігріту до 170 градусів З духовку на 15 хвилин.

Готову курячу грудку дістаємо з фольги і перекладаємо на блюдо.

Читайте також:

Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт ніжної курки, запеченої з консервованою квасолею та в томатному соусі

Смакота, від якої неможливо набрати зайву вагу: рецепт дієтичних голубців з куркою

Моментально знімає похмілля: рецепт англійського курячого супу з плавленим сиром

Від яких продуктів потрібно відмовитись після 50 років, щоб продовжити життя: список