Готове листкове дріжджове тісто 400 г;

капуста білокачанна 350 гр.;
томатна паста 50
сіль 0,5
олія (для смаження) 100 гр.
Щоб приготувати начинку для пиріжків, капусту наріжте і обсмажте при помішуванні на сковороді з олією до м'якості (приблизно 15 хвилин), вогонь помірний. Наприкінці додайте томатну пасту та сіль, перемішайте. Гасіть до готовності - приблизно 5 хвилин.
Сильної розморозки тісто не вимагає - як тільки воно стане м'яким, можна починати з нього готувати. У мене тісто одним пластом. Розріжте тісто впоперек на смужки. У мене вийшло 4 смужки розміром 10 на 21 сантиметр.
Кожну смужку розділіть на рівні прямокутники, від розміру яких залежатиме розмір пиріжків. Я розрізала кожну смужку на 3 частини.
Потім кожен прямокутник розкотіть качалкою так, щоб вийшов квадрат. У мене це квадратики 10-10 сантиметрів.
На середину кожного квадратика викладіть по столовій ложці з гіркою начинкою.

Щільно защипайте краї пиріжків, надавши їм трикутної форми. Можете защипувати звичайним чи фігурним способом.

Розігрійте сковороду з олією, зробіть вогонь трохи нижче середнього. Викладайте заготовки з тіста на сковороду та смажте їх з одного боку до рум'яного кольору. У мене це пішло 3-4 хвилини. Ви орієнтуйтесь на плиту.

Переверніть пиріжки на інший бік і смажте їх до готовності. Я смажила 2-3 хвилини. У середньому на одну порцію пиріжків мені знадобилося 5-7 хвилин. Усього з цієї кількості тесту у мене вийшло 12 пиріжків, які я смажила у три прийоми, тому що на сковороді за раз у мене помістилося 4 пиріжки. Готові пиріжки я відразу виклала на блюдо, тому що вони вийшли не жирними і паперовий рушник не знадобився.

Читайте також:

Їх потрібно подавати цілими тазиками, інакше не вистачить: рецепт ніжних пиріжків з лавашу з яйцем та цибулею

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Захочеться їсти без зупинки: рецепт східних грінок з лавашу з сиром та крабовими паличками

Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем