Коли мова заходить про смачні та ситні страви, які легко приготувати, рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками є однією з найбільш затребуваних. У цій страві поєднуються ніжний смак гарбуза, ароматні спеції та апетитні ковбаски, що робить його чудовим вибором для обіду чи вечері.

Докладніше про приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками нам знадобиться:

Рис довгозернистий – 120 г
Гарбуз - 450 г
Ковбаски копчені - 150 г
Часник - 3 зубчики
Перець червоний чилі – 3 г (2/3 шт.)
Томатна паста – 35 г (1,5 ст. ложки)
Коріандр мелений - 1 ч. ложка
Зіра мелена - 1/2 ч. ложка
Цукор (за потребою) – 1/3 ч. ложки
Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком)
Олія - ​​20 мл (1 ст. ложка)
Петрушка свіжа (для подачі) – 3-4 гілочки

Спосіб приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками:

Промиваємо рис і заливаємо 250 мл води в каструлі для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками. Доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю і варимо рис до готовності, поки не вбереться вся рідина, близько 15 хвилин. Рис вийде розсипчастим.

Поки рис готується для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками, поріжемо ковбаски кружальцями.

Очистимо гарбуз від шкірки та насіння, наріжемо на маленькі кубики. Подрібнимо часник і наріжемо гострий перець для ситного рису з гарбузом і копченими ковбасками.

Зігріємо олію в сковороді, додамо ковбаски і обсмажуємо приблизно 3 хвилини до підрум'янювання. Перекладемо обсмажені ковбаски на тарілку.

У масло, що залишилося додаємо часник і гострий перець, обсмажуємо 30 секунд. Потім додаємо зіру та коріандр, обсмажуємо ще 30-40 секунд.

Додаємо гарбуз в ароматне масло та обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.

Потім додати томатну пасту і влити 200 мл гарячої води. Тушимо гарбуз 7-12 хвилин на маленькому вогні до м'якості для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.

Додаємо обсмажені ковбаски та рис. Посолити до смаку, при необхідності додамо цукор.

Влити ще 100-150 мл гарячої води, перемішуємо, доводимо до кипіння та готуємо на маленькому вогні 2-3 хвилини. Потім вимикаємо вогонь.

Ситний рис із гарбузом та копченими ковбасками готовий, можна розділити на порції та посипати подрібненою петрушкою.

Читайте також:

Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця

Ви з'їсте її прямо зі сковорідки: рецепт тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою

Займе лише 5 хвилин: рецепт шоколадних кексів, які готуються в мікрохвильовій печі