Коли мова заходить про смачні та ситні страви, які легко приготувати, рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками є однією з найбільш затребуваних. У цій страві поєднуються ніжний смак гарбуза, ароматні спеції та апетитні ковбаски, що робить його чудовим вибором для обіду чи вечері.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками нам знадобиться:
Рис довгозернистий – 120 г | ||
Гарбуз - 450 г | ||
Ковбаски копчені - 150 г | ||
Часник - 3 зубчики | ||
Перець червоний чилі – 3 г (2/3 шт.) | ||
Томатна паста – 35 г (1,5 ст. ложки) | ||
Коріандр мелений - 1 ч. ложка | ||
Зіра мелена - 1/2 ч. ложка | ||
Цукор (за потребою) – 1/3 ч. ложки | ||
Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком) | ||
Олія - 20 мл (1 ст. ложка) | ||
Петрушка свіжа (для подачі) – 3-4 гілочки |
Спосіб приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками:
Промиваємо рис і заливаємо 250 мл води в каструлі для приготування ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками. Доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю і варимо рис до готовності, поки не вбереться вся рідина, близько 15 хвилин. Рис вийде розсипчастим.
Поки рис готується для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками, поріжемо ковбаски кружальцями.
Очистимо гарбуз від шкірки та насіння, наріжемо на маленькі кубики. Подрібнимо часник і наріжемо гострий перець для ситного рису з гарбузом і копченими ковбасками.
Зігріємо олію в сковороді, додамо ковбаски і обсмажуємо приблизно 3 хвилини до підрум'янювання. Перекладемо обсмажені ковбаски на тарілку.
У масло, що залишилося додаємо часник і гострий перець, обсмажуємо 30 секунд. Потім додаємо зіру та коріандр, обсмажуємо ще 30-40 секунд.
Додаємо гарбуз в ароматне масло та обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.
Потім додати томатну пасту і влити 200 мл гарячої води. Тушимо гарбуз 7-12 хвилин на маленькому вогні до м'якості для ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками.
Додаємо обсмажені ковбаски та рис. Посолити до смаку, при необхідності додамо цукор.
Влити ще 100-150 мл гарячої води, перемішуємо, доводимо до кипіння та готуємо на маленькому вогні 2-3 хвилини. Потім вимикаємо вогонь.
Ситний рис із гарбузом та копченими ковбасками готовий, можна розділити на порції та посипати подрібненою петрушкою.
Читайте також:
Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця
Ви з'їсте її прямо зі сковорідки: рецепт тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою
Займе лише 5 хвилин: рецепт шоколадних кексів, які готуються в мікрохвильовій печі