Курячий бульйон можна назвати ліками від усіх хвороб. Він допомагає не тільки від застуди, а й позбавляє похмілля та почуття переїдання. Якщо у вас теж днями, а то й раніше, планується гуляння, візьміть наш рецепт англійського курячого супу з плавленим сиром на замітку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування курячого супу із плавленим сиром потрібно взяти такий набір продуктів:
- курячий бульйон – 1 літр;
- куряча грудка - 300 грам;
- рис довгозерний – 80 г;
- цибуля-порей - 100 грам;
- м'який плавлений сир – 100 г;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- петрушка свіжа – 4 гілочки;
- перець чорний мелений - 1 щіпка;
- сіль за смаком.
Насамперед з грудки знімаємо шкіру, а філе розрізаємо на шматки, заливаємо холодною водою і відварюємо до м'якості (близько 25 хвилин). Готове філе потрібно нарізати невеликими шматочками.
Рис необхідно промити в кількох водах, поки вода не стане зовсім прозорою.
Білу частину цибулі-порею розрізати вздовж навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати поперек тонкими півкільцями.
На сковороді розігріваємо вершкове масло і викладаємо на нього підготовлені цибулю та філе. Все разом потрібно обсмажити до легкого підрум'янювання.
Гілочки петрушки зв'язати ниткою в пучок.
Бульйон довести до кипіння і опустити в нього рис та пучок петрушки. Варити за слабкого кипіння 10 хвилин.
Додати обсмажену з цибулею курячу грудку, поперчити та посолити. Після цього суп потрібно варити ще 5 хвилин|мінути| на слабкому вогні.
Видалити з супу пучок петрушки та додати плавлений сир.
Суп ретельно перемішати до розплавлення сиру і відразу ж зняти з вогню.
важливо!
- Супи з плавленим сиром у жодному разі не можна кип'ятити!
При подачі готовий курячий суп із плавленим сиром можна посипати подрібненою зеленню кропу.
Читайте також:
Голова буде ясна: названо 3 продукти, які допомагають позбутися похмілля
Якщо вам завтра за кермо: як швидко протверезіти і позбутися похмілля. Важливі поради
Є в будь-якому холодильнику: як всього за 1 годину позбавитися похмілля
Врятує від похмілля: як у домашніх умовах приготувати смачний квас