Інгредієнти:

  • 10 великих маринованих огірків;
  • 100 мл розсолу (маринаду) від маринованих огірків;
  • 2 чашки очищеного насіння соняшника;
  • жменя рубаного кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 столових ложок рослинної олії (краще ріпакової);
  • 2 склянки води.

Спосіб приготування

Покладіть очищене насіння соняшника у велику миску і залийте їх водою. Вони повинні бути нижчими за поверхню. Накрийте миску кришкою або тарілкою та відставте на ніч.

Після цього відцідіть насіння від рідини і промийте холодною водою. Пересипте насіння соняшника у високу ємність.

З маринованих огірків злийте воду і натріть їх у великій тертці. Підготовлені овочі додайте до насіння соняшника.

Часник очистіть та видавіть безпосередньо до попередніх інгредієнтів.

Влийте до продуктів масло та маринад. Ретельно перемішайте блендером.

Якщо паста вийшла занадто рідкою, додайте ще огірків, якщо занадто густий ще трохи розсолу. В кінці додайте подрібнений кріп і ретельно перемішайте.

Викладіть пасту в змащену|змазати| жиром форму для випічки і розрівняти лопаткою. Поставити у холодильник для застигання.

Читайте також:

Від такої закуски важко відірватися: рецепт сирно-сирних биточків із крабовими паличками

Таку закуску доведеться готувати по кілька баночок: рецепт маринованих крабових паличок із соєвим соусом.

Від такої закуски ще ніхто не відмовлявся: рецепт картопляних кошиків з малосольним оселедцем

Ця закуска буде розлітатися миттєво: рецепт ікри із солоних огірків та томатної пасти