Картопляні гнізда з фаршем, сиром та овочами, - ця страва відмінно підійде для обіду або вечері, а також стане яскравою та апетитною прикрасою святкового столу. Готування цієї страви просте, але результат порадує вас та ваших гостей. Тож давайте приступимо до приготування цього вишуканого частування!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами, нам знадобиться:
Картопля - 800 г | ||
Фарш м'ясний (свино-яловичий) - 400 г | ||
Сир твердий - 100 г | ||
Помідори - 230 г | ||
Перець болгарський солодкий - 90 г | ||
Цибуля ріпчаста - 115 г | ||
Часник - 5 г | ||
Олія вершкове - 30 г | ||
Кріп свіжий - 20 г | ||
Олія — 30 г | ||
Паприка мелена - 0,5 ч. ложки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Спосіб приготування картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами:
Очистіть картопляні бульби й наріжте їх невеликими шматочками для картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами.
Покладіть картоплю в каструлю з холодною водою підсоленою і поставте на вогонь. Варіть до м'якості, час варіння залежить від сорту та розміру шматочків. У мене пішло 25 хвилин після закипання, щоб картопля стала м'якою.
Коли картопля буде готова, злийте воду. Додайте шматочок вершкового масла для картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами.
Розітріть картопля в пюре для картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами. Промийте кріп, подрібніть, додайте до пюре. Приправте сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Добре перемішайте і трохи остудіть. Увімкніть духовку на 200 градусів.
Очистіть і наріжте кубиками цибулю для картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами. У сковороді розігрійте 20 мл олії та обсмажте цибулю на маленькому вогні 3-4 хвилини. Промийте та наріжте кубиками солодкий перець. Додайте до цибулі, обсмажуйте на помірному вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. До овочів додайте м'ясний фарш і обсмажуйте 2-4 хвилини, часто помішуючи. За смаком приправте сіллю, меленим перцем та паприкою. Перемішайте та обсмажуйте на невеликому вогні ще 4-5 хвилин. Наріжте помідор і часник, додайте до фаршу, тушкуйте 4-5 хвилин на помірному вогні.
Застеліть форму для запікання пергаментом, змастіть маслом, що залишилося. Руки змастіть олією. З картопляного пюре сформуйте 6 кульок. Викладіть їх на пергамент. У кожному зробіть поглиблення. Натріть твердий сир, половину порції розподіліть по кульках. У кожне поглиблення додайте порцію фаршу, після цього розподіліть сир, що залишився. Запікайте 15-25 хвилин при 200 градусах, поки сир не розплавиться. Готово!
Читайте також:
Такі бутерброди розлетяться за лічені секунди: рецепт ніжного паштету з оселедця
Ви з'їсте її прямо зі сковорідки: рецепт тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою
Займе лише 5 хвилин: рецепт шоколадних кексів, які готуються в мікрохвильовій печі