Поєднання яблук і моркви – один із найкращих засобів для зміцнення імунітету, який суттєво слабшає восени та взимку.

Морква – 330 г
Яблуко – 300 г
Молоко – 120 мл
Манна крупа - 50 г
Яйця – 2 шт.
Масло вершкове для змащування форм – 30-40 г
Вода - 30 мл
Сіль – 1 щіпка

Моркву очищаємо (вага очищеної моркви – 300 г) та натираємо на середній тертці.

Яблуко очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини та вирізаємо насіннєву коробку (вага очищеного яблука – 230 г). Натираємо яблуко на середній тертці.

Далі моркву та яблуко необхідно з'єднати в товстостінній каструлі, додати 30 мл води. Ставимо каструлю на маленький вогонь і накриваємо кришкою, періодично помішуючи, тушкуємо моркву з яблуком приблизно 10-15 хвилин до м'якості.

Після цього вливаємо в каструлю молоко, додаємо щіпку солі та всипаємо манну крупу. Все перемішуємо.

Постійно помішуючи, готуємо на невеликому вогні ще 2 хвилини. Манка набухне і суміш стане більш однорідною.

Забираємо каструлю з вогню, даємо суміші повністю охолонути.

Потім відокремлюємо яєчні жовтки від білків (яєчні білки відправляємо в ємність для збивання). Жовтки додаємо в охолоджену яблучно-морквяну суміш.

Міксером збиваємо суміш із жовтками 30-60 секунд, до однорідності.

Духовку вмикаємо для розігріву до 180 градусів.

Яєчні білки збиваємо у міцну піну. Збиті білки додаємо в яблучно-морквяну суміш.

Все обережно перемішуємо лопаткою або ложкою до однорідності.

Форми для випічки змащуємо вершковим маслом, заповнюємо масою, що вийшла. Поверхню суфле присипати корицею.

Далі потрібно поставити формочки в жароміцну форму великого розміру, дно застелити пекарським папером. Налити в неї гарячу воду, так щоб форми занурилися у воду до половини висоти. Поставити форми із суфле в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25÷30 хвилин.

Випікати суфле потрібно доти, доки воно не підніметься і не стане золотистого кольору.

Готове суфле має постояти ще трохи у закритій духовці. Суфле під час випікання підніметься, а при остиганні трохи опуститься.

Охолоджене суфле можна витягнути на тарілку або подавати прямо у формах.

Суфле при подачі, як правило, доповнюють сметаною та ягодами.

Читайте також:

Осінні мотиви і Хелловін: рецепт незвичайного морквяно-лимонного варення, яке готують восени

Допоможе цибулиння: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб вона не псувалася до весни

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси